*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Le Modulor


Συγγραφή: · Le Corbusier
Μετάφραση: · Καίτη Παπαρρήγα - Κωσταβάρα
Επιμέλεια: ·Παναγιώτης Φαραντάτος
Έκδοση: Ιανουάριος 2016 από "Παπασωτηρίου"
Σελ.:628 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-491-061-8


Θέμα: "Αρχιτεκτονική" "Διακόσμηση"

Δοκίμιο για ένα αρμονικό μέτρο σε ανθρώπινη κλίμακα με παγκόσμια εφαρμογή στην αρχιτεκτονική και τη μηχανική

“Το Modulor είναι πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο. Είναι ένα δοκίμιο για τον άνθρωπο που συλλογάται για την ανθρώπινη διάσταση της ύπαρξής του, με τη σωματική και την πνευματική εκδοχή της και για την υλική δημιουργία του κόσμου του στην κατασκευαστική και αρχιτεκτονική μορφή του. Δεν είναι σχεδιαστικό σύστημα. Είναι μία εμβάθυνση στο νόημα της δημιουργίας, όταν αυτήν ελέγχεται ταυτόχρονα από το σώμα και από το πνεύμα του ανθρώπου, δηλαδή όταν υποτάσσει τη μορφή και την ύλη των δημιουργικών κατασκευών στην εξυπηρέτηση των σωματικών αναγκών και την πνευματική απόλαυση των κτηρίων.Αν κάποιος δει στο Modulor έναν απλό και πρακτικό κανόνα, τον οποίο θα μπορεί να εφαρμόσει για να επιτύχει ιδανικά αποτελέσματα, δεν θα έχει συλλάβει καμία από τις σημαντικές αρχές του. Γιατί το Modulor δεν εφαρμόζεται. Είναι μία πραγματεία σχεδόν φιλοσοφική, που βρίσκεται πιο κοντά σε μία ενιαία αντίληψη για το είναι του ανθρώπου και το είναι του κόσμου, σε μία κοσμοθεωρία. Μεταφρασμένο στο σύνολό του για πρώτη φορά, πενήντα χρόνια από το τελευταίο ταξίδι του Le Corbusier, φέρνει πάλι στο προσκήνιο την διαχρονική και ουμανιστική θεώρηση της αρχιτεκτονικής”.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας