*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο παράξενος σοφάς

ένα πορνογραφικόν έργον


Συγγραφή: · Edward Gorey
Μετάφραση: · Σωτήρης Κακίσης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2015 από "Άγρα"
Σελ.:72 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-505-203-4


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία "

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΦΟΡΜΗΣΕΙΣ
Με τα σκίτσα και τις απολογικοποιημένες αφηγήσεις του ο Edward Gorey είναι η χαρά των συλλεκτών των μικρών του βιβλίων. Σε περιβάλλον άνετο και κομψό, με ρετρό γοητεία ευχάριστα νοσταλγική, ο παράξενος σοφάς του μας σκλαβώνει. Με την πιο ελευθεριάζουσα και πιο τολμηρή ιστορία του. με την αισθησιακή Άλις που τσιμ­πολογά επιμελώς ένα τσαμπί σταφύλια και δεν θα το αποχωριστεί παρά στην τε­λευταία σκηνή, δηλώνοντας ξεκάθαρα την ύστατη τραγωδία στην οποία κατα­βυθίζεται αυτή η ανέμελη κωμωδία. Η ξανθιά Άλις, λοιπόν, αφήνεται στη χώρα των θαυμάτων όπου οι άντρες είναι «άκρως χαρισματικοί», «εξαιρετικά γοητευτικοί», «ιδιαιτέρως ευειδείς» και «αξιοσημείωτα προικισμένοι». Η ηδονή σταδιακά κλι­μακώνεται. Ενώ οι γυναίκες προσφέρουν «ιδιαίτερα καινοφανείς εξυπηρετήσεις», οι άντρες διασκεδάζουν μεταξύ τους, με φωνές και γέλια. Σε πισίνες πού γίνονται κρεβατοκάμαρες και κήπους μυστικά δωμάτια, αυτή η αχαλιναγώγητη αλλά χαρι­τωμένη ελευθεριότητα υπόσχεται να μάς αποκαλύψει ανησυχαστικές πλευρές κα­θημερινών ασχολιών μας. Όπως και αυτός ο παράξενος σοφάς από κόκκινο βε­λούδο, με τα εννέα πόδια και τα επτά μπράτσα, κρυμμένος μέσα σε ένα κουκούλι από γούνα πολικής αρκούδας, που ο μηχανισμός του θα επιβεβαιώσει –αλίμονο, πολύ αργά!– την «απροσδιόριστη ανησυχία» πού νιώθει η ηρωίδα όταν τον πρωτοβλέπει.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας