*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο προσευχής


Συγγραφή: · Flannery O' Connor
Έκδοση: Δεκέμβριος 2015 από "Αντίποδες"
Σελ.:72 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-82242-0-9


Θέμα: "Αμερικανική λογοτεχνία"

Βαρύς αυτοχαρακτηρισμός η λέξη «μετριότητα»· κι ωστόσο με θεωρώ τόσο μέτρια, που είναι αδύνατον να μη με αποκαλέσω έτσι – συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι πρώτα θα με πάρουν τα γεράματα κι έπειτα θα την αποδεχτώ. Νομίζω ότι η αποδοχή της ισοδυναμεί με αποδοχή της απελπισίας. Θα υπάρχει τρόπος οι εκ φύσεως μέτριοι να ξεφύγουν από τη μετριότητά τους. Ο τρόπος πρέπει να είναι η Χάρη. Θα υπάρχει τρόπος να ξεφύγει κανείς από τη μετριότητα, ακόμα κι αν ξέρει ότι είναι κατώτερος κι από μέτριος. Κι αν το ξέρει, ίσως να έχει κάνει το πρώτο βήμα. Λέω ότι είμαι μέτρια· αλλά είμαι κατώτερη. Θα παραπαίω μια ζωή μεταξύ απελπισίας και αλαζονείας, πηγαίνοντας από τη μια στην άλλη ώσπου να αποφασίσω ποια με κολακεύει περισσότερο, ποια έρχεται πιο άνετη και ταιριαστή πάνω μου. Ποτέ δεν θα ασχοληθώ σε βάθος με τίποτα. Θα τσαλαβουτώ ανυπόμονα εδώ κι εκεί. Δίκαιος ο φόβος του Θεού· όμως, Κύριε, τι σχέση έχει μ' αυτή την υπερένταση; Είναι απροσμέτρητος, λαμπρός, μεγάθυμος. Πρέπει να ευφραίνει. Κάθε αρετή πρέπει να πάλλεται από σφρίγος. Άλλο σφρίγος από την αρετή δεν χωρά στη ζωή μας. Η αμαρτία είναι βαριά και άνοστη. Την τρως και δεν μπορείς να την αποτελειώσεις, ούτε καν να τη χωνέψεις. Θα πρέπει να την εξεμέσεις. Αλλά ίσως αυτή η δήλωση να παραείναι λογοτεχνίζουσα – όχι επιτήδευση στο ημερολόγιο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας