*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αν ήμουν βιβλίο


Συγγραφή: ·José Jorge Letria
Εικονογράφιση: ·André Letria
Έκδοση: Μάρτιος 2015 από "Καλειδοσκόπιο"
Σελ.:64 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-471-091-1


Θέμα: "Εικονογραφημένα βιβλία" "Πορτογαλική πεζογραφία"

Ένα βιβλίο για... το βιβλίο!

Το «Αν ήμουν βιβλίο…» θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με τις καταπληκτικές εικόνες του André Letria σε συνδυασμό με τους προσεγμένους συλλογισμούς του José Jorge Letria για τις χαρές της ανάγνωσης. Πατέρας και γιος έφτιαξαν ένα βιβλίο που απογειώνει μπροστά στα μάτια μας, τις άπειρες δυνατότητες που επιφυλάσσει σε κάθε επίδοξο αναγνώστη η περιπέτεια της ανάγνωσης.
Η εικονογράφηση και η πεζογραφία συγχωνεύονται διακριτικά σε αυτό το βιβλίο τέχνης, αφιέρωμα στον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου» το βιβλίο.

Μέσα στις 60 σελίδες του, οι λέξεις και η εικονογράφηση μεταμορφώνονται διαρκώς μπροστά στα μάτια μας, πλάθοντας εικόνες για το τι μπορεί να κάνει ένα βιβλίο, πώς ένα βιβλίο μπορεί να μας εμπνεύσει ως αναγνώστες, ακόμη και να μας αλλάξει τη ζωή.

Καμιά φορά χρειάζεται να μας θυμίσει κάποιος τη δύναμη που έχουν τα βιβλία. Το συγκεκριμένο δε μας το θυμίζει απλώς, αλλά μας προτρέπει να απλώσουμε το χέρι στο ράφι και να ξεκινήσουμε το μαγικό ταξίδι της ανάγνωσης.


«Αν ήμουν βιβλίο
θα’θελα οι σκέψεις μου
να φώτιζαν τη νύχτα»«Αν ήμουν βιβλίο
θα’θελα πάνω απ’ όλα
να ‘μαι ελεύθερο»«Αν ήμουν βιβλίο
θα’θελα να ’μαι ένα όπλο
ισχυρό και τρυφερό μαζί
που να σκοτώσει μια για πάντα
κάθε πρόθεση για πόλεμο»
Το «Αν ήμουν βιβλίο...» μας επιβεβαιώνει αυτό που μέσα μας γνωρίζουμε πολύ καλά, όσοι είμαστε αναγνώστες: πως το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, και το συγκεκριμένο είναι σίγουρα ένα εξαίσιο δείγμα!

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, για τους λάτρεις του έντυπου λόγου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας