*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σύναψις Τόμος 10ος, Τεύχος 35, Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014

3μηνη Επιθεώρηση Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών & Επιστημών του Ανθρώπου και Πολιτισμού

(Συλλογικό έργο)
Υπεύθυνος Σειράς: · Αθανάσιος Καράβατος
Έκδοση: Ιανουάριος 2015 από "Τόπος"
Σελ.:80 (21χ28), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9771790441359


Θέμα: "Περιοδικά - Ελλάς"

Το τεύχος 35 αρχίζει με τέσσερα κείμενα που αναφέρονται στον αλκοολισμό: (α) δύο παραθέματα για την οινοποσία και τη μέθη από το Συμπόσιο του Πλάτωνος, (β) ένα κείμενο που μας πάει 100 χρόνια πίσω, όπως το άρθρο του Μιχαήλ Γιαννήρη, Διευθυντή (1903-1942) του Δρομοκαϊτείου, για τις «φρενοπάθειες εν Ελλάδι και τα αίτια αυτών, ιδία ο αλκοολισμός», (γ) ένα άρθρο για την «συνεξάρτηση» στο αλκοόλ, με αφορμή το μυθιστόρημα του Ζολά η Ταβέρνα και (δ) η «μικρή απόσταση μεταξύ καλού και κακού» που αναδύει η παρουσίαση του βιβλίου του Χανς Φάλλαντα ο Πότης. Έπονται δύο άρθρα για τις νευροεπιστήμες: (α) Η αναζήτηση του «νευρωνικού κώδικα της σημασίας των λέξεων» και (β) «η χρήση και η κατάχρηση των νευροεπιστημών στην εκπαίδευση». Ακολουθεί η αναζήτηση και η παρακολούθηση της εξέλιξης του όρου «απραγματισμός» που απαντάται στη νευρολογία, την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση. Στη συνέχεια παρατίθενται οι διαπιστώσεις μιας ερευνητικής εργασίας που αφορούν στη ψυχοπαθολογία βαρέως πασχόντων από σωματικά νοσήματα. Από την ιστορία της ψυχιατρικής παρουσιάζεται: (α) ο σημαντικός ψυχίατρος de Clerambault (1872-1934) που ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τη φωτογραφία και (β) η «αμφιλεγόμενη» σχέση ιστορίας και ιατρικής στο έργο του Foucault (1926-1984). Ακολουθούν το άρθρο για τη θέση του χρόνου στην ψυχανάλυση και τον κινηματογράφο και ένα διήγημα με επίκεντρο το γήρας, την αναμονή του και τον φόβο του. Το τεύχος κλείνει με την 8η συνέχεια του Φακέλου Ψυχοπαθολογίας όπου παρουσιάζεται o σύγχρονος αυστριακός ψυχίατρος Otto Kernberg.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας