*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Appletopia- Η Κοινωνία της Apple

Η τεχνολογία των μέσων και η θρησκευτική φαντασία του Στηβ Τζομπς


Συγγραφή: · Brett T. Robinson
Μετάφραση: · Κώστας Καρανικολός
Έκδοση: Δεκέμβριος 2014 από "Κλειδάριθμος"
Σελ.:216 (14x20,5 ), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-461-635-0


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες"

Στο βιβλίο αυτό, ο κριτικός των μέσων και του πολιτισμού Brett T. Robinson εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Στηβ Τζομπς προσέγγιζε την τεχνολογική καινοτομία με υπερβατικούς όρους.

Από τον βουδισμό του Ζεν και τον καθολικισμό έως τη δυστοπική και φουτουριστική σκέψη, η μεθοδολογία σχεδιασμού του Τζομπς ήταν διαποτισμένη από τη θρησκεία.

Ο Robinson αναλύει τη μυστηριώδη ικανότητα που είχε ο Τζομπς να συνδυάζει τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές αντιλήψεις με την τεχνολογική έμπνευση, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη σημερινή «πανταχού παρουσία» της Apple.

Άλλωστε ο Στηβ Τζομπς ήξερε τι έκανε –πολύ πριν καταλάβουν οι άλλοι τις δυνατότητες των προσωπικών υπολογιστών, εκείνος είχε αντιληφθεί την πραγματική τους δύναμη. Η αξεπέραστη ιδιοφυΐα του οφειλόταν στην ικανότητά του να χρησιμοποιεί τα μέσα για να περάσει το όραμά του στον κόσμο και να εξηγήσει την τεχνολογία σε έναν διψασμένο πολιτισμό.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, φαίνεται ότι ο σύγχρονος πολιτισμός επιζητούσε να βρει νόημα στην ανερχόμενη τεχνολογική επανάσταση, δίνοντας στον Τζομπς τη θέση προφήτη και στις διαφημίσεις της Apple τον ρόλο… ευαγγελίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας