*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αυτοπροσωπογραφία


Συγγραφή: · Edouard Levé
Μετάφραση: · Αχιλλέας Κυριακίδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2014 από "Opera"
Σελ.:112 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-8397-67-5


Θέμα: "Γαλλική λογοτεχνία "

«Έχω φανταστεί ένα βιβλίο-µουσείο της καθηµερινής γραµµατείας, όπου θα καταχωρίζονται χειρόγραφα µηνύµατα αγνώστων, ταξινοµηµένα ανά κατηγορίες: αγγελίες για χαµένα ζώα, δικαιολογίες σε παρµπρίζ για να µην πέσει πρόστιµο από την τροχαία, απεγνωσµένες κλήσεις αυτοπτών µαρτύρων, αναγγελίες αλλαγής ιδιοκτησίας, µηνύµατα γραφείου, µηνύµατα οικιακά, µηνύµατα που στέλνεις στον εαυτό σου. Ακούγοντας έναν
γέρο να µου διηγείται τη ζωή του, σκέφτηκα: «Αυτός ο άνθρωπος είναι µουσείο του εαυτού του». Ακούγοντας να µιλάει ο γιος ενός µαύρου αµερικανού ακτιβιστή και µιας γαλλίδας κοινωνιολόγου, σκέφτηκα: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα ready-made». Βλέποντας έναν άνθρωπο κατάχλοµο, σκέφτηκα: «Αυτός ο άνθρωπος είναι φάντασµα του εαυτού του».
Μοναδικό βιβλίο (τουλάχιστον από πλευράς δοµής) στην ιστορία της παγκόσµιας λογοτεχνίας, η Αυτοπροσωπογραφία παρουσιάζει τη σπαραχτική αντίφαση ν' αποτελεί από τη µια έναν ύµνο στη ζωή και στις λεπτοµέρειες που συνθέτουν τη ζωή ενός ανθρώπου, κι από την άλλη τη διαθήκη ενός ανήσυχου, ιδιοφυούς καλλιτέχνη, ο οποίος, 65 χρόνια µετά τον αφορισµό του Καµύ («Τη στιγµή που αποφασίζεις πως η ζωή αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο να τη ζήσεις, απαντάς στο βασικό πρόβληµα της φιλοσοφίας»), 2 χρόνια µετά την έκδοση της Αυτοπροσωπογραφίας και 2 µέρες µετά την αποστολή στον εκδότη του των χειρογράφων του τελευταίου βιβλίου του στο οποίο πραγµατεύεται την αυτοχειρία του καλύτερού του φίλου, αυτοκτόνησε.

(2021) Αυτοχειρία, εκδοσεις Κείμενα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας