*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έγραφσεν και εποίεσεν

Μελέτες κεραμικής και εικονογραφίας προς τιμήν του καθηγητή Μιχάλη Τιβέριου


Συγγραφή: · Πάνος Δ. Βαλαβάνης ·Ελένη Π. Μανακίδου
Έκδοση: Νοέμβριος 2014 από "University Studio Press"
Σελ.:598 ( 21x29), Άγνωστο Δέσιμο, ISBN: 978-960-12-2196-0


Θέμα: "Αρχαιολογία" "Κεραμική"

Το βιβλίο έχει εκδοθεί προς τιμήν του ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. Μιχάλη Τιβέριου. Περιλαμβάνει 45 αρχαιολογικές εργασίες διαπρεπών μελετητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναφέρονται σε κορυφαίες εκφράσεις της αρχαίας ελληνικής τέχνης, όπως την κεραμική και την εικονογραφία. Οι κύριοι θεματικοί άξονες, γύρω από τους οποίους περιστρέφονται οι μελέτες, είναι η αρχαία ελληνική αγγειογραφία και κυρίως η αττική παραγωγή, ο τρόπος εργασίας των αγγειογράφων, τα αγαπητά σχήματα των αγγείων, η διακόσμηση και τα ποικίλα εικονογραφικά θέματά τους, το εμπόριο και η χρήση των αγγείων από τους αγοραστές τους, καθώς και η υιοθέτηση θεμάτων από την ελληνική μυθολογία σε έργα της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου. Οι θεματικές καλύπτουν όλο το εύρος των ιστορικών χρόνων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ήδη από τους μυκηναϊκούς χρόνους, και η πραγμάτευσή τους διευρύνει τις γνώσεις μας σε πολλά πεδία της ζωής και της δραστηριότητας των αρχαίων Ελλήνων. • Ο Πάνος Βαλαβάνης είναι καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Ελένη Μανακίδου είναι αναπλ. καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

(2012) Κεραμέως παίδες, Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων

(2008) Αρχαία ιατρική, Παπαδήμας Δημ. Ν.

(1998) Κατάλογος εκμαγείων και αντιγράφων, University Studio Press

(1994) Παραστάσεις με άρματα 8ος-5ος αι. π.Χ., Καρδαμίτσα

(1992) Ελληνική κεραμική, Καρδαμίτσα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας