*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Δυτική Μακεδονία

Από την ενσωμάτωση στο Ελληνικό Κράτος έως σήμερα


Επιμέλεια: · Βλάσης Βλασίδης · Σοφία Ηλιάδου - Τάχου · Κωνσταντίνος Ε. Φωτιάδης
Φορέας: ·Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Παιδαγωγική Σχολή
Έκδοση: Οκτώβριος 2014 από "Επίκεντρο"
Σελ.:766 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789604585144


Θέμα: "Ιστορία. Γεωγραφία"

Με αφορμή την παρέλευση 100 χρόνων από την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στο ελληνικό κράτος (1912-2012), ο συλλογικός αυτός τόμος περιλαμβάνει μελέτες σχετικά με την διαδικασία της ενσωμάτωσης.Οι πολεμικές και διπλωματικές εξελίξεις που συνέβαλαν στην ένταξη της περιοχής στην Ελλάδα, οι διαδικασίες προσαρμογής των εκπαιδευτικών δομών, οι οικονομικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το νέο συγκείμενο του ελλαδικού κράτους, η ανέλιξη στο πεδίο της πολιτισμικής έκφρασης αποτελούν αντιπροσωπευτικούς άξονες των θεμάτων που αναλύονται. Επιπρόσθετα, μελετώνται και οι παράλληλες συνιστώσες της ενσωμάτωσης, όπως οι εξελίξεις στα επαγγέλματα, τον τύπο, τον συνδικαλισμό, η ανάπτυξη της παιδαγωγικής σκέψης, η αποτύπωση των αποφάσεων των κρατικών φορέων για ζητήματα συλλογικού συμφέροντος αλλά και ο μετασχηματισμός σε επίπεδο κοινωνίας ο οποίος συνέτεινε στη σύμπηξη εθνικής ταυτότητας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης στην εισαγωγή του βιβλίου, προωθώντας την έρευνα και την ιστορική ανάγνωση των εκφάνσεων του συλλογικού μας βίου, οι μελέτη αυτή «προσφέρει απαντήσεις στο καίριο ερώτημα κατά πόσο το παρελθόν του χώρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από την οπτική της ενσυναίσθησης, της ένταξης δηλαδή στην οπτική γωνία των πρωταγωνιστών των ιστορικών συγκυριών και την ερμηνεία των γεγονότων μέσα στο συγκείμενο στο οποίο αυτά πραγματώθηκαν.»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας