*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 2014 των ηδονών


Επιμέλεια: · Νίκος Καρατζάς
Έκδοση: Οκτώβριος 2013 από "Ιανός"
Σελ.:144 (16χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6882-82-9


Θέμα: "Ημερολόγια"

Μια περιπλάνηση στα λογοτεχνικά χωράφια της ηδονής μας παρουσιάζει το νέο ημερολόγιο του Ιανού για το 2014. "Ημερολόγιο των ηδονών" μέσα από ποίηση του Κ. Καβάφη, του Κ. Παλαμά, της Α. Μπακονίκα, ανάλυση της επικούρειας φιλοσοφίας και των "άφοβων ηδονιστών" αλλά και άλλων φιλοσόφων σχετικά με τις μορφές και τους χρωματισμούς της ηδονής, λεξικολογικές ερμηνείες, ψυχολογικές προσεγγίσεις παρουσιάζονται στο ανθολόγιο του 2014. Από τον Δειπνοσοφιστή, τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, τον Σ. Μπωντλαίρ και τον Α. Εμπειρίκο στον Μπουκόφσκι, τις χριστιανικές απόψεις, τον Ντ. Χριστιανόπουλο και την πρόσφατη επιτυχία των πενήντα αποχρώσεων του γκρι, η ηδονή μέσα από τη συγγραφική μαεστρία αναδύεται ως υλική και πνευματική απόλαυση αλλά και ως οδύνη και καλεί τους αναγνώστες να μπλεχτούν σε ένα πανηγύρι αισθήσεων και κρυμμένων απολαύσεων. Ο αναγνώστης του ημερολογίου θα μάθει με ανακούφιση πως δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις. Πολλές φορές, όπως είπε και ο Stendhal, η απόλαυση συχνά καταστρέφεται προσπαθώντας να την περιγράψουμε!

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας