*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρχαιοελληνική κοινωνική σκέψη

Μια κριτική θεώρηση με βάση τη σύγχρονη επιστημολογία και τις νεότερες κοινωνικές επιστήμες


Συγγραφή: · Πέτρος Α. Γέμτος
Υπεύθυνος Σειράς: · Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:291 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2908-2


Θέμα: "Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική" "Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία"

Η πρωτότυπη αρχαιοελληνική σκέψη έθεσε ισχυρά θεμέλια σε όλους τους τομείς γνώσης, αξιολόγησης και ρύθμισης του κόσμου της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας. Είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας με τις μεγάλες εθνικές ευαισθησίες, να μελετήσουμε με βάση τη σύγχρονη επιστημονική γνώση την πραγματική προσφορά της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας, αποφεύγοντας άκριτους δογματισμούς και άγονη αρχαιολατρία που μόνο ζημιά κάνουν στο μεγάλο έργο των προγόνων μας.

Στη μελέτη αυτή αναλύονται και αξιολογούνται οι συμβολές της αρχαιοελληνικής κοινωνικής σκέψης, με βάση αρχές της σύγχρονης επιστημολογίας και πορίσματα των νεότερων κοινωνικών επιστημών. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται, σε σύγχρονη θεώρηση, σκοποί και αντικείμενο της φιλοσοφίας και της επιστήμης και προσφέρεται μια ταξινόμηση των επιστημών με βάση τους σκοπούς που επιδιώκουν και τα μέσα (μεθόδους) που χρησιμοποιούν για να τους εκπληρώσουν. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη συγκρότηση και τις μεθόδους των κοινωνικών επιστημών. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται η ιστορία και οι γενικές αρχές της φιλοσοφίας των αρχαίων Ελλήνων που αποτελούν και το θεωρητικό υπόβαθρο της κοινωνικής τους σκέψης. Στο τρίτο μέρος του έργου γίνεται συστηματική ανάλυση των σημαντικότερων συμβολών της κλασικής αρχαιοελληνικής κοινωνικής σκέψης με ιδιαίτερο βάρος στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία, τη νομική και οικονομική σκέψη και το χώρο της τέχνης. Το τελευταίο μέρος πραγματεύεται εμφάνιση, γνωστικό αντικείμενο και μεθοδολογία των σύγχρονων κοινωνικών επιστημών που επιτρέπουν βαθύτερη κατανόηση και έγκυρη αξιολόγηση των αθάνατων συμβολών των αρχαίων προγόνων μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας