*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κατανοώντας τις ειδικές φοβίες


Συγγραφή: ·Θοδωρής Χαλιμούρδας ·Βιβή Σωτηροπούλου
Επιμέλεια: · Νίκος Βαϊδάκης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:96 (21χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-172-1


Θέμα: "Ψυχικές ασθένειες"

Οι φοβίες διαμορφώνουν ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην εποχή μας, μάλιστα οι ειδικές φοβίες απαρτίζουν ένα επείγον και απαιτητικό ζήτημα τόσο για τον φορέα του προβλήματος όσο και την ομάδα όπου είναι ενταγμένος ο πάσχων. Η αναζήτηση και κατάδειξη των βασικών μεταβλητών που ασκούν παθομορφωτική δράση και ενέχουν ανάλογες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις είναι θεμελιώδες αίτημα ζωής.

Ακριβώς σε τούτη τη συνεπή αναζήτηση και αποκάλυψη των νομοτελειών που υπόκεινται στις φοβίες, επικεντρώνεται το παρόν συγγραφικό έργο που παρουσιάζεται από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, τους έμπειρους Ψυχολόγους Θοδωρή Χαλιμούρδα και Βιβή Σωτηροπούλου, και το οποίο επιμελήθηκε ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βαϊδάκης.

Πρόκειται για πόνημα διαγνωστικού και θεραπευτικού στοχασμού στο πλαίσιο του καλά νοούμενου Νοσολογικού Μοντέλου. Η εξαιρετική κλινική αίσθηση που διαθέτουν οι Ψυχολόγοι-Συγγραφείς με τη συνοδό πείρα και συγκρότησή τους, επιτρέπει να σταθμίζουν τις πληροφορίες που παραθέτουν με έγκυρο και αντιπροσωπευτικό τρόπο. Οριοθετούν με αρτιότητα τα κρίσιμα κλινικά και αιτιοπαθογενετικά ζητήματα, ενώ σπεύδουν να περιγράψουν με σαφή και κατανοητό τρόπο τις δυνατότητες και αδυναμίες της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Μία ευρηματική ιδιοτυπία της συγγραφής είναι η εικονογράφησή της, που συμβαίνει σε θαυμαστή αρμονία με το περιεχόμενο του αντικειμένου.

Όλα αυτά καθιστούν το προκείμενο έργο ένα σύνολο από εξαιρετικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πληροφορίες, που έχουν παραδειγματική αξία τόσο για τον επαΐοντα όσο και τον μη ειδικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας