*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από τα ξόρκια και την ονειροθεραπεία στο νυστέρι του χειρουργού

Το διαχρονικό μήνυμα της αρχαίας ελληνικής χειρουργικής


Συγγραφή: ·Βασίλειος Χρ. Γολεμάτης
Έκδοση: Ιούνιος 2013 από "CMYK"
Σελ.:150 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-80270-4-7


Θέμα: "Ιατρική - Ιστορία" "Ιατρική, Ελληνική και ρωμαϊκή"

Από το πολυφάρμακο βουνό το Πήλιο, ξεκινούν το πρώτα βήματα της Ιατρικής με το μύθο του Κένταυρου Χείρωνα του Ασκληπιού, του Μαχάονα, του Αχιλλέα κ.ά... Από το μύθο στο λόγο.
Οι ονειρομαντείες, τα ξόρκια των μάγων και οι ονειροθεραπείες του Ασκληπιού για πολλούς αιώνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Ιατρικής, με τα μαντεία, τους χρησμούς και τα Ασκληπιεία.
Για τον Ασκληπιό όπως και για τον Ιπποκράτη υπάρχουν πολλοί θρύλοι. Ορόσημο και σταθμός της Χειρουργικής είναι ο Ιπποκράτης. Ο μεγαλύτερος γιατρός όλων των εποχών και όλων των λαών. Οι Αρχαίοι Έλληνες Χειρουργοί με νέα αφετηρία την Ιπποκρατική Ιατρική και τις αρχές της, θα αποτελέσουν την γενεαλογική συνέχεια της παράδοσης των "Ασκληπιαδών γιατρών", συνεχίζοντας αδιάκοπα την πορεία και την προσφορά τους, παρά τις συχνές αλλαγές του γεωγραφικού φάσματος του μεσογειακού κόσμου, μέχρι την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δηλαδή τον 7ο αιώνα μ.Χ. παραδίδοντας τη σκυτάλη στον τελευταίο σπουδαίο βυζαντινό χειρουργό, τον Παύλο τον Αιγινήτη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας