*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λεσβιακοί ιδιωματισμοί

Χαρακτηρισμοί - ξομπλιάσματα ανδρών και γυναικών


Συγγραφή: · Μαρία Α. Αναγνωστοπούλου
Εικονογράφιση: ·Μαρία Καλλιπολίτου
Έκδοση: Ιούλιος 2013 από "Αιολίδα"
Σελ.:112 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9653-16-2


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Διάλεκτοι " "Λαογραφία, Ελληνική" "Λέσβος - Ιστορία"

Με σκωπτικό, ειρωνικό ή υβριστικό, κάποτε με επαινετικό λόγο, ανάλογα με την ψυχική και θυμική διάθεση της στιγμής, ο Λέσβιος χαρακτηρίζει συμπεριφορές ήθους, σωματικά και ψυχικά χαρίσματα ή ψεγάδια με αξιοθαύμαστη ακρίβεια.

Στην παρούσα έκδοση καταγράφονται στη λεσβιακή ντοπιολαλιά λέξεις που συνήθιζαν ή συνηθίζουν να εκστομίζουν οι κάτοικοι, θέλοντας να δώσουν διέξοδο σε εσωτερικές τους παρορμήσεις.

Ένα ιδιότυπο γλωσσάρι από λέξεις που στην ιδιωματική τους χρήση, ως δείγματα κοινωνικής συμπεριφοράς, προσδιορίζουν έναν κώδικα ηθικής με τον οποίο κρίνονται και αξιολογούνται ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινότητά τους. Αποτελούν συγχρόνως έναν εκφραστικό γλωσσικό πλούτο, αποθησαύρισμα της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Ένα βιβλίο που δε διασώζει απλώς λέξεις, πολλές από αυτές ξεχασμένες, αλλά προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα και αναγνωστική απόλαυση.

(2006) Απάνω Σκάλα η Μυτιληνιά, Εντελέχεια

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας