*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτικά ζητήματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον ελληνόγλωσο τύπο της Ρουμανίας τον 19ο αιώνα

"Probleme politice Sud-est europene înfatisate în Presa de limba greaca din România în veacul al XIX-lea" (Πρωτότυπος τίτλος στα ρουμανικά)

Συγγραφή: ·Olga Cicanci
Μετάφραση: ·Νικόλαος Διαμαντόπουλος
Επιμέλεια: ·Γιούλα Κουτσοπανάγου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2012 από "Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών"
Σελ.:168 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9538-11-8


Θέμα: "Ελληνισμός" "Ρουμανία - Ιστορία"

[...] Το βιβλίο απεικονίζει μία από τις πιο σημαντικές πλευρές της δραστηριότητας της ελληνικής κοινότητας στη ρουμανική γη, καθώς επίσης τη φυσική αφοσίωση των εκπατρισθέντων αυτών Ελλήνων προς τη μακρινή πατρίδα τους και το ενδιαφέρον τους για τα κάθε άλλο παρά ευεπίλυτα προβλήματα που η χώρα τους αντιμετώπιζε. Θα πρέπει συγχρόνως να υπογραμμισθεί όχι μόνο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε αυτά τα έντυπα για ολόκληρο τον βαλκανικό χώρο αλλά και η εναρμόνιση τους με τις εσωτερικές διεργασίες του ρουμανικού έθνους, η κατανόηση τους απέναντι στις μεγάλες στιγμές του -από την επανάσταση του 1848 στην Ένωση του 1859 και στην ανεξαρτησία του το 1878- και η αλληλεγγύη τους προς τους Ρουμάνους. Τον πιο μεγάλο ίσως έπαινο για τη μελέτη αυτή, την οποία η κ. Olga Cicanci έφερε σε πέρας με αδιαμφισβήτητη ικανότητα, ζήλο και μόχθο, συνιστά το γεγονός ότι προβάλλει σελίδες σταθερής φιλίας προσφέροντας έτσι την εικόνα μιας υποδειγματικής συγκατοίκησης, βασισμένης σε μια διαδρομή αιώνων -ακόμη και χιλιετιών-, αν λάβουμε υπόψη τις πόλεις των αρχαίων Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το βιβλίο που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα αποτελεί σημαντική και αναγκαία επιστημονική συμβολή και συγχρόνως προσφέρει στον αναγνώστη την εικόνα ύπαρξης της ελληνικής κοινότητας, για έναν αιώνα, στη ρουμανική γη και ειδικότερα εκείνης της φυσικής φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ του ρουμανικού έθνους -που βρισκόταν σε μια αποφασιστική καμπή της ιστορικής ύπαρξής του- και των εγκατεστημένων στη ρουμανική γη Ελλήνων. Η κ. Olga Cicanci ολοκλήρωσε μια εργασία η οποία, με το υλικό που προσφέρει, απεικονίζει τεκμηριωμένα ένα υπόδειγμα συνύπαρξης ενός έθνους με μια μειονότητα, εμπλουτίζοντάς μας επιστημονικά και ηθικά.

(από τον πρόλογο του Dan Berindei, ακαδημαϊκού)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας