*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Still Life

Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση και καινοτομία

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Ronni Baer · Τάκης Μαυρωτάς · Ελίζα Πολυχρονιάδου ·Φώτης Παπαθανασίου ·Claire Whitner ·Karen Quinn ·Janet Comey ·Cody Hartley ·Al Miner
Μετάφραση: ·Δέσποινα Αλεξανδρή
Επιμέλεια: ·Ronni Baer · Τάκης Μαυρωτάς · Ελίζα Πολυχρονιάδου (Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Φεβρουάριος 2013 από "Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη"
Σελ.:144 (29χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 618-80324-1-5


Θέμα: "Ζωγραφική " "Τέχνη - Ιστορία " "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης παρουσιάζει την έκθεση "Still Life: Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Παράδοση και καινοτομία".

Από την μεγάλη φλαμανδική σχολή, στον ιμπρεσιονισμό, τον μοντερνισμό και τη σύγχρονη τέχνη. 48 έργα με θέμα τη νεκρή φύση που προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Τα έργα σημαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών ζωγράφων διατρέχουν πέντε αιώνες εικαστικής δημιουργίας, από τον 16ο έως και τον 21ο αιώνα. Μεταξύ των καλλιτεχνών που τα υπογράφουν περιλαμβάνονται: οι Edouard Vuillard, Gustave Courbet, Edouard Manet, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Jean Metzinger, James Ensor, Giorgio Morandi, Juan Gris και Georgia O'Keeffe.

Η νεκρή φύση υπήρχε ως θέμα στη ζωγραφική της αρχαιότητας και εμφανίστηκε και πάλι ως ανεξάρτητο είδος στα τέλη του 16ου αιώνα. Λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων της και των επιλογών που επιτρέπει, η νεκρή φύση προσφέρεται για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς.

Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιτραπέζια νεκρή φύση, νεκρές φύσεις vanitas, trompe l’oeil (οφθαλμαπάτη), έργα με θέμα τρόπαια και εκθέματα κυνηγιού, πίνακες που εκδηλώνουν ανατολίτικες επιρροές και μινιμαλιστικές τάσεις.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του EΣΠΑ 2007-2013. Την επιμελήθηκαν οι Ronni Baer, Τάκης Μαυρωτάς και Ελίζα Πολυχρονιάδου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας