*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διασποράς παραμυθένια ιστορήματα


Συγγραφή: · Ζήσης Κόκκινος
Έκδοση: Μάιος 2013 από "Οσελότος"
Σελ.:216 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-564-060-0


Θέμα: "Ελληνισμός"

Με σεβασμό σ' ευαισθησίες, ήθη κι έθιμα η αφήγηση αναδεικνύει πτυχές από τις δραστηριότητες των Ελλήνων της διασποράς. Η ζωή στις κοινότητες, στα σχολεία, στις εκκλησίες, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στα εστιατόρια και στα καφενεία των μεταναστών της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Αφρικής.


[...] Για τα όνειρά μας, γίνεται κουβέντα. Μιλάμε για κείνα τα ατελείωτα, τα τρελά μας όνειρα που τα είχαμε κλείσει... σε κάτι βαλίτσες, με τους χρωματισμούς και τα χαρακτηριστικά εκείνης της περιόδου. Εκείνου του είδους τις βαλίτσες, τώρα πια, τις συναντάμε μόνο σ' ορισμένα φιλμ.
Σε κείνα τα φιλμ που αναφέρονται στη μετανάστευση με προορισμό αρχικά, κυρίως, την Αμέρικα... Τότε που άρχισαν ομαδόν να παίρνουν τη στράτα της ξενιτιάς τα νιάτα της Ελλάδας, με κείνες τις παραφουσκωμένες βαλίτσες με πολλά ελπιδοφόρα, ''φτερωτά'' όνειρα: για Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη... Παντού, ανά τον κόσμο[...]

(2015) Σόζης ο εξωγήινος, Οσελότος

(2012) Ποιητικές εξιστορήσεις, Οσελότος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας