*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι πέντε κομμουνισμοί

Ρωσικός, γιουγκοσλαβικός, κινέζικος, τσεχοσλοβακικός, κουβανέζικος

"Les cinq communismes: Russe, Yougoslave, Chinois, Tcheque, Cubain " (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Gilles Martinet
Μετάφραση: ·Χρύσα Καραγιώργη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2012 από "Ελεύθερος Τύπος"
Σελ.:222 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν πώς πρέπει να είναι μια σοσιαλιστική κοινωνία, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πώς είναι στην πραγματικότητα αυτές οι κοινωνίες.

Στο παρόν βιβλίο, ο συγγραφέας επιχειρεί μια καθαρά ιστορική ανάλυση και μια μελέτη των δομών πέντε κοινωνιών που πραγματοποίησαν την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής μέσω της κρατικοποίησής τους.

Πρόκειται για την Σοβιετική Ένωση, που υπήρξε το πρότυπο της πλειονότητας των κομμουνιστικών χωρών, για την Γιουγκοσλαβία που πειραματίστηκε με την αυτοδιαχείριση, για την Τσεχοσλοβακία της "Άνοιξης" του '68, για την Κίνα της "Πολιτιστικής Επανάστασης" και για την Κούβα που προσπάθησε να καταργήσει τις "εμπορευματικές σχέσεις".

Ο Μαρτινέ, με απαράμιλλη διαύγεια, αναλύει και συγκρίνει τις πέντε αυτές παραλλαγές πρακτικής εφαρμογής του μαρξισμού, επισημαίνοντας τις στρεβλώσεις τους καθώς επίσης και τις αντιφάσεις τους εν σχέσει προς το κομμουνιστικό ιδεώδες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας