*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λάμπρος Κατσώνης

Ο ήρως του Αιγαίου: Ιστορικόν αφήγημα


Συγγραφή: · Γεώργιος Β. Τσοκόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2012 από "Εκάτη"
Σελ.:154 (18χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-408-153-5


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα"

Ο Γάλλος ο οποίος επερίμενε να ιδή εμπρός του ένα άγριο και αιματωμένον κουρσάρον είδεν έξαφνα ένα καθαρόν και περιποιημένον άνθρωπον ο οποίος τον εδέχθη με το μειδίαμα εις τα χείλη. Δεν εκράτησε λοιπόν την έκπληξίν του.

- Ήλθα, ναύαρχε, είπε, να σας εκφράσω τον θαυμασμόν μου. Ήμιν πίσω από εκείνην την άκραν και είδα με τα μάτια μου το ηρωικόν σας κατόρθωμα.
Ο Κατσώνης ύψωσε τα χέρια του προς τα ύψη.

- Μας βοηθεί ο Θεός διότι αγωνιζόμεθα δια την πίστην του και δια την ελευθερίαν μας, είπε: Ημείς δεν κάμνομεν τίποτε. Όργανα του Υψίστου είμεθα εις τα χέρια του.

- Είσθε οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, είπεν ο Γάλλος πλοίαρχος. Αυτό το γνωρίζομεν οι Ευρωπαίοι από τα βιβλία. Αλλά τώρα που θα επιστρέψω εις την πατρίδα μου θα το βεβαιώνω ο ίδιος. Θα διακηρύττω ότι οι νέοι Έλληνες εκληρονόμησαν τας αρετάς των πατέρων των και ότι η ναυμαχία την οποίαν παρακολούθησα αποδεικνύει ότι ο Θεμιστοκλής άφησεν απογόνους οι οποίοι ζουν τώρα εις την νέαν Ελλάδα.

(2012) Τα Ιωάννινα πολιορκημένα, Εκάτη

(2009) Άπαντα για τον ναύαρχο Μιαούλη, Μέρμηγκας

(2003) Από τα πεδία των μαχών, Πελασγός

(1996) Άπαντα Ευριπίδη, Αλκυών

() Η αθηναϊκή επιθεώρηση, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας