*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνικό ροκ

Iστορία της νεανικής κουλτούρας από τη γενιά του Xάους μέχρι το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου: 1945-1990


Συγγραφή: · Μανώλης Νταλούκας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2012 από "Άγκυρα"
Σελ.:498 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-547-032-2


Θέμα: "Μουσική ροκ" "Μουσική, Ελληνική - Ιστορία"

Πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς την εξέλιξη της νεανικής κουλτούρας, από το τέλος της Κατοχής, μέχρι τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Στην καινούρια έκδοση προστίθεται η γένεση και η εξέλιξη του ελληνικού πανκ, και η ιστορία του ελληνικού New Wave.

Το Κεφάλαιο της Μελαγχολικής Δεκαετίας 1980-1990, έχει γραφτεί από την αρχή, και παρουσιάζονται νέα στοιχεία.

Η πρώτη έκδοση, τον Μάρτιο του 2006, είχε προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των μελετητών του ροκ φαινομένου, και το βιβλίο χαρακτηρίστηκε σαν ένα εύχρηστο εγχειρίδιο κατανόησης της νεανικής σκέψης και έκφρασης.

Η καινούρια έκδοση συγκεντρώνει τα πιο αξιόλογα δείγματα του νεανικού φαινομένου, σε μια περίοδο 45 χρόνων, και περιέχει τα τελευταία πορίσματα της διαρκούς έρευνας του συγγραφέα.
Το κείμενο είναι γλαφυρό και στηρίζεται σε σπάνια ντοκουμέντα, αλλά και σε μοναδικό φωτογραφικό υλικό.

Το ροκ φαινόμενο αναλύεται σε συνάρτηση με την πολιτική ιστορία, και εξηγείται το πού διέφερε αλλά και το πού συσχετίστηκε με την πολιτικοποιημένη νεολαία.

Σημαντικά, ιστορικά φαινόμενα και γεγονότα (όπως οι Λαμπράκηδες, το Πολυτεχνείο και η Αντιδικτατορική Νεολαία), αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά και υπό το πρίσμα της "ροκ διάθεσης", πολύ διαφορετικά, δηλαδή, από τη συνήθη αντίληψη μιας κομματικής ιστορίας.

Για πρώτη φορά, επίσης, το ροκ δεν ορίζεται ως μια απογραφή μουσικών συγκροτημάτων, αλλά ως ένα σύνολο νεανικών μορφών έκφρασης. Έτσι, μορφές όπως η ποίηση, η ζωγραφική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, αποδίδονται σαν βασικές όψεις της ροκ κουλτούρας.

Το χρόνια 1945-1990, χωρίζονται σε Εποχές, που ονομάζονται οι Εποχές του Κλασικού Ροκ στην Ελλάδα. Στα χρόνια αυτά, δημιουργούνται καλλιτεχνικά έργα, τάσεις και συμπεριφορές, που για τους επόμενους (μέχρι και τη σημερινή νεολαία), γίνονται σταθερά σημεία αναφοράς. Από τα Χρόνια του Χάους, που ακολουθούν τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μέχρι το τέλος της Μελαγχολικής Δεκαετίας, ιδού η συναρπαστική νεανική περιπέτεια στην Ελλάδα.

(2011) Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου, Οξύ

(1984) Αποκαλύψατε τον Ντέηβιντ Μπάουι, Βασδέκης

(1982) Jim Morrison 2, Βασδέκης

(1981) Ωλεσίοικον 1, Βασδέκης

(1981) Jim Morrison 1, Βασδέκης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας