*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Περί γλυπτικής


Συγγραφή: · Ασπασία Παπαδοπεράκη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Εκδόσεις του Φοίνικα"
Σελ.:126 (27χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6849-25-2


Θέμα: "Γλυπτική" "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική"

Το σύγχρονο έργο γλυπτικής πρέπει πάνω απ' όλα ν' αποκτήσει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του. Η ιερή ένωση της ιδέας ή του οράματος ή του επιθυμητού θέματος-αντικειμένου, στη νοητική κατάσταση, είναι στιγμιαία και αρχή γέννησης του έργου. Το σημείο εκκίνησης, οι προϋποθέσεις ένωσης και μετασχηματισμού σε πραγματικότητα, αρχικά σε σχέδια, είναι τα εν δυνάμει προϋπάρχοντα στοιχεία μαζί με την άσκηση της αποταμιευμένης γνώσης, την αίσθηση, τη συναίσθηση και τις τεχνικές, τα οποία είναι η συνειδητή προετοιμασία για δεκτικότητα σύλληψης οράματος. Ο γλύπτης πρέπει να δώσει σ' αυτά τα στάδια τον απαιτούμενο χρόνο για να δομήσει το αρχικό όραμα σε τελική μορφή και περιεχόμενο. Σχέδια, προπλάσματα και ξανά σχέδια, έτσι γίνεται το έργο ένας "φυσικός οργανισμός" που εντάσσεται στο τοπίο, το οποίο εμπλουτίζεται και χαρακτηρίζεται από το έργο, σε συμφωνία με τον ανθρώπινο ψυχισμό και το σώμα, εφόσον η άσκηση δεν είναι παρά εν δυνάμει η προετοιμασία της συνύπαρξης και της ταύτισης με τους συνανθρώπους. Αυτή η κοινή ταυτότητα, με κοινό στόχο την αλληλοκάλυψη ψυχικών και αισθητικών αναγκών, τους συνδέει.

(2013) The Epicurean Poet C.P.Cavafy, Παπασωτηρίου

(2010) Ο επικούρειος ποιητής Κ. Π. Καβάφης, Σήμα Εκδοτική

(2008) Αισθητική και τέχνη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2006) Εικαστικές ματιές στο έργο του Γιώργου Ιωάννου, Κέδρος

(2002) Μελετώντας τον Θεοτοκόπουλο, Μουσείο Μπενάκη

(2002) El Greco Domenikos Theotokopoulos, Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας