*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο πλατωνικός ηγέτης


Συγγραφή: · Άρης Διαμαντόπουλος
Έκδοση: Ιούλιος 2012 από "Δεσμός"
Σελ.:381 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99863-5-8


Θέμα: "Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Ο Πλάτων, αλλά και ο Αριστοτέλης, οραματίσθηκαν και πρότειναν μία Πολιτεία θεμελιωμένη στην επιστήμη και στην προσωπικότητα του ηγέτη, χωρίς ιδεολογίες και κόμματα.

Διότι είχαν από τότε παρατηρήσει ότι τα κόμματα στην πράξη περισσότερον αποβλέπουν στο κομματικό όφελος και στην εκλογική τους επικράτηση, παρά στο σύνολο της κοινωνίας, με συνέπεια να δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας.

Αντί ν' αναπτύσσουν την φιλία και την ενότητα μεταξύ των πολιτών, καλλιεργούν τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα, διότι στην φύση τους εμπεριέχουν την διαίρεση και τον διαχωρισμό του κοινωνικού σώματος.

Επομένως ως πολιτικό σύστημα πάσχει οργανικά και είναι ανάγκη ν' αναπληρωθεί από μία άλλη δημοκρατική δομή, η οποία από την φύση της να συμβάλλει στην ευδαιμονία του συνόλου της κοινωνίας.

Αυτή η δομή υπαγορεύεται από την επιστημονικοποίηση της πολιτικής, σύμφωνα με τις Πλατωνικές και Αριστοτελικές απόψεις, από τις οποίες εκπηγάζει και η δική μας πρόταση στον "Πλατωνικό Ηγέτη".

Ιδιαίτερo ενδιαφέρον το σύγγραμμα παρουσιάζει για τους Αξιωματικούς, τους οποίους με τιμή ο Πλάτων περιβάλλει στο όνομα των "Φυλάκων".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας