*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γυναίκα στο Βυζάντιο. Λατρεία και τέχνη

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Ειδικό θέμα του 26ου συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης


Συγγραφή: · Χριστίνα Γ. Αγγελίδη · Ευαγγελία Αγγέλκου · Βασιλική Δημητροπούλου · Αναστασία Δρανδάκη · Μελίτα Εμμανουήλ · Παρή Καλαμαρά · Σοφία Καλοπίση - Βέρτη · Δημήτριος Κωνστάντιος · Αγγελική Ε. Λαΐου · Απόστολος Γ. Μαντάς · Ευτέρπη Μαρκή · Ιωάννα Μπίθα · Μαρία Παναγιωτίδου - Κεσίσογλου · Τίτος Παπαμαστοράκης · Ελένη Γ. Σαράντη · Χριστίνα Στέφαν - Καΐση · Αγγελική Στρατή · Μαρία Χειμωνοπούλου (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Μαρία Παναγιωτίδου - Κεσίσογλου
Έκδοση: 2012 από "Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς"
Σελ.:313 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-244-148-8


Θέμα: "Γυναίκα" "Τέχνη, Βυζαντινή" "Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453"

Η θέση της γυναίκας στη βυζαντινή κοινωνία είναι θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετές δεκαετίες την έρευνα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στην προσέγγιση των σχετικών ζητημάτων. Υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία, βασισμένα στην αξιοποίηση γραπτών πηγών και αρχαιολογικών τεκμηρίων. Επίσης, προστίθενται συνεχώς επιστημονικές μελέτες που οδηγούν σε καινούργιες επισημάνσεις, διευκρινίζοντας άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του ρόλου και της παρουσίας της γυναίκας στο Βυζάντιο. Μερικές από αυτές τις πτυχές έρχεται να καλύψει αυτός ο τόμος, τον οποίο συνθέτουν εισηγήσεις που αποτέλεσαν το Ειδικό Θέμα στο 26ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας