*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ψυχική υγεία και νοσηλευτική επιστήμη

Σύγχρονες τάσεις


Επιμέλεια: · Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου - Βασιλοπούλου
Έκδοση: Ιούνιος 2012 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:624 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-149-7


Θέμα: "Νοσηλευτική" "Ψυχικές ασθένειες"

Οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να είναι δομημένες έτσι, ώστε, να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε κοινωνίας. Επειδή όμως οι κοινωνίες αλλάζουν, μαζί τους διαφοροποιούνται οι ανάγκες υγείας καθώς και οι προσδοκίες του πληθυσμού για φροντίδα και περίθαλψη. Αυτό σημαίνει ότι και τα συστήματα υγείας οφείλουν να μην παραμένουν στάσιμα και άκαμπτα, προσηλωμένα σε ξεπερασμένες αντιλήψεις, αλλά να προσαρμόζονται στο παρόν, να στοχεύουν στο μέλλον και να προσανατολίζονται ανάλογα. Η υλοποίηση της Αγωγής Υγείας και πιο ειδικά της Αγωγής Ψυχικής Υγείας, δεν είναι μόνο τα κτήρια ή και το προσωπικό, αλλά αν, πως και πόσο λειτουργούν κάτω από τις αρχές της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Το βιβλίο αυτό από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ έρχεται να ικανοποιήσει έναν πολύ δύσκολο σκοπό, τη νοσηλευτική φροντίδα του ψυχικά πάσχοντα. Του ανθρώπου που τις περισσότερες φορές περνά τη ζωή τού μέσα στον φόβο, την άγνοια και το κοινωνικό στίγμα. Πολλοί οι συγγραφείς, πολλές οι απόψεις, οι στόχοι όμως παραμένουν σταθεροί, από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου δεμένοι στο τρίπτυχο επιστημονική επάρκεια-σαφήνεια-χρηστικότητα. Η σύνδεση των διαφορετικών απόψεων είναι δύσκολο έργο, αλλά η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου-Βασιλοπούλου είναι έμπειρη και εξοικειωμένη με την ψυχική νόσο. Το βιβλίο προορίζεται κυρίως για Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας, ωστόσο προσεγγίζει και θέματα που αφορούν στην καθημερινή πρακτική και άλλων ειδικοτήτων στον χώρο της ψυχικής υγείας γενικότερα. Παράλληλα, αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα των νοσηλευτών στην ψυχική υγεία, καθώς συμβάλλει στον κοινό αγώνα για τη σωστή κατάρτιση των νοσηλευτών στο εργασιακό τους αντικείμενο, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη θεραπεία ασθενών με ψυχικά προβλήματα, αλλά και στη διατήρηση και προαγωγή της ψυχικής υγείας στη χώρα μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας