*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο


Συγγραφή: · Μιχαήλ Γ. Αγγέλου
Έκδοση: Οκτώβριος 2011 από "Εκδόσεις Κερπινή"
Σελ.:248 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99009-3-3


Θέμα: "Βίβλος - Κριτική, ερμηνεία κλπ" "Ιατρική - Ιστορία" "Οφθαλμολογία"

[...] Στο παρόν βιβλίο "Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο" του οφθαλμιάτρου Μιχάλη Αγγέλου, εκτίθενται νοσήματα των οφθαλμών και θεραπείες τους όπως ακριβώς ανευρίσκονται στα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Επιπλέον επιχειρείται με επιτυχία διαφορική διάγνωση με βάση σημερινά ισχύοντα κριτήρια καθώς και ερμηνεία των θεραπευτικών μεθόδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της απώλειας της δράσης του Παύλου κατά την πορεία προς τη Δαμασκό και στην τύφλωση του Τωβίτ αναπτύσσεται και προτείνεται διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση.

Με δεδομένο ότι ή Βίβλος αποτελεί κατεξοχήν οδηγό ζωής για την Ιουδαϊκή και την προερχόμενη από αυτήν Χριστιανική θρησκεία και σεβόμενος ο συγγραφέας αυτό το γεγονός, εξετάζει με επιστημονική κρίση τις παρατιθέμενες οφθαλμικές νόσους, αποφεύγοντας τη χρήση αστήρικτων ή αναπόδεικτων απόψεων και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική θεώρηση του οφθαλμού και στη μεταφυσική του χρησιμότητα.

Το παρόν σύγγραμμα πιστεύω συνεπώς ότι αξίζει της προσοχής μας καθώς προσεγγίζει με επιστημονική μεθοδολογία και με τον δέοντα σεβασμό τα ιστορικά στοιχεία περί οφθαλμικών παθήσεων πού περιέχει ή Βίβλος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας