*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο συγγραφέας

"The Author" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Tim Crouch
Μετάφραση: · Δημήτρης Κιούσης
Υπεύθυνος Σειράς: · Κοραλία Σωτηριάδου
Έκδοση: Οκτώβριος 2011 από "Θέατρο του Νέου Κόσμου/ Νέα Σκηνή Τέχνης"
Σελ.:61 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αγγλικά θεατρικά έργα"

"Ο συγγραφέας" λέει την ιστορία ενός άλλου έργου: ενός έργου βίαιου, ωμού και προκλητικού, γραμμένου από έναν θεατρικό συγγραφέα ονόματι Τιμ Κράουτς. "Ο συγγραφέας" περιγράφει την επίδραση που είχε εκείνο το έργο στους δύο ηθοποιούς που έπαιξαν στην παράσταση, στον συγγραφέα που το έγραψε και σ' έναν από τους θεατές που το είδαν. Ταυτόχρονα αναλύει και τη σχέση με την κοινωνία μέσα στην οποία μπόρεσε να γραφτεί και να παρουσιαστεί ένα τέτοιο έργο, μια κοινωνία που είναι κορεσμένη από εικόνες βίας και που εξουσιάζεται από τη διαστροφική ανάγκη των μαζικών μέσων επικοινωνίας να εντυπωσιάσουν. Εξετάζει επίσης τον αντίκτυπο αυτής της ανάγκης πάνω στην τέχνη και την καθημερινή ζωή.

"Ο συγγραφέας" είναι ένα έργο που πραγματεύεται το τι σημαίνει να είσαι θεατής και τις ευθύνες που έχουμε οι ίδιοι σαν θεατές. Ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο τι βλέπουμε και τι κάνουμε. Έχω την έντονη αίσθηση ότι έχουμε αποποιηθεί την ευθύνη γι' αυτά που επιλέγουμε να βλέπουμε. "Ο συγγραφέας" χρησιμοποιεί μονάχα το λόγο για να κάνει τις αποκαλύψεις του, αλλά αυτές οι αποκαλύψεις είναι βαθιά ανησυχητικές. Δεν είναι ένα έργο για παιδιά, αλλά είναι σίγουρα ένα έργο για θεατές.

(Ο Τιμ Κράουτς για το έργο του)

(2012) Το χέρι, Σοκόλη - Κουλεδάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας