*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012


Μετάφραση: ·Δέσποινα Αλεξανδρή
Φωτογραφία: ·Οδυσσέας Βαχαρίδης ·Γιάννης Βαχαρίδης
Ζωγραφική επιμέλεια: · Χρίστος Καράς
Έκδοση: Μάρτιος 2012 από "Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη"
Σελ.:127 (29χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99334-7-5


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Ζωγραφική, Ελληνική" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα και το Ίδρυμά μας η πραγματοποίηση της αναδρομικής έκθεσης "Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012" η οποία παρουσιάζει την εξελικτική πορεία της ζωγραφικής ενός πολύ σημαντικού ζωγράφου της δικής μου γενιάς, της επονομαζόμενης και γενιάς του '60.
Η εν λόγω γενιά κατάφερε με το έργο των άξιων εκφραστών της να καθορίσει τη σύγχρονη τέχνη, όχι μόνο στα όρια της Ελλάδας, αλλά και έξω από αυτή. Στο Ίδρυμά μας είχαμε, επίσης, την τιμή να παρουσιάσουμε το έργο δύο ακόμή καλλιτεχνών της ίδιας γενιάς, του Ακαδημαϊκού Δημήτρη Μυταρά, με τίτλο "Η δέηση ενός ζωγράφου,. όπου ξετυλίχτηκε η καλλιτεχνική του διαδρομή από το 1964 έως το 2008 και στη συνέχεια ενός άλλου εκφραστή της ίδιας γενιάς. του Αλέκου Φασιανού.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 70 αντιπροσωπευτικό έργα της πολυεπίπεδης καλλιτεχνικής πορείας του Χρίστου Καρά, από το 1959 έως το 2012, αποκαλύπτοντας με τον πιο εύγλωγο τρόπο τη συνοχή του οραματικού του κόσμου και την αξεπέραστη δύναμη της δουλειάς του. Έργα που ξεκινούν από τις πρώτες ανεικονικές του κατακτήσεις, συνεχίζουν με τις δραματικές, εξπρεσιονιστικές συνθέσεις και καταλήγουν στις ενότητες του μαγικού ρεαλισμού, του υπερρεαλισμού και της "διαστημικής ποίησης".
Κομψό και ακριβές σχέδιο, αρμονία και χρωματική πλαστικότητα, δυvαμικοί πειραματισμοί, αυστηρή δομή, στέρεη οργάνωση της σύνθεσης και ρυθμός, ονειρική ατμόσφαιρα και λυρική αίσθηση, είναι στοιχεία που αντανακλώνται στη δουλειά του και επικυρώνουν τη συμβολή του Χρίστου Καρά στη μεταπολεμική καλλιτεχνική σκηνή. [...]

(Βασίλης Θεοχαράκης, από το προλογικό κείμενο του καταλόγου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας