*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία της Ρώμης

"The History of Rome" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Michael Grant
Μετάφραση: ·Αντώνης Σακελλαρίου
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων"
Σελ.:584 (24χ17), 1, ISBN: 960-8351-59-6


Θέμα: "Ρωσία - Ιστορία"

Από μικρός οικισμός της εποχής του Σιδήρου στις όχθες του Τίβερη η Ρώμη αναπτύχθηκε και κατέληξε κέντρο μιας αυτοκρατορίας που εξουσίασε όποιο τμήμα του τότε γνωστού δυτικού κόσμου. Ισχυρή στον πόλεμο η Ρώμη ήταν και μεγαλειώδης στην ειρήνη, έτσι που ως σήμερα οι ποιητές της, οι καλλιτέχνες, οι φιλόσοφοι, οι ιστορικοί να ασκούν την επιρροή τους στη δυτική σκέψη και τον πολιτισμό. Σε αυτό το φιλόδοξο και περιεκτικό έργο ο συγγραφέας και φημισμένος ιστορικός αναδημιουργεί την εξέλιξη αυτής της εκπληκτικής πόλης, περιγράφει λεπτομερώς πρόσωπα και γεγονότα, όσα κατέστησαν τη Ρώμη κυρίαρχο πολιτικό και πολιτιστικό (πνευματικό) κέντρο, και καθορίζει τις περιστάσεις της "παρακμής και πτώσης της". Προσωπογραφεί όχι μόνο τις εξέχουσες μορφές του ρωμαϊκού κόσμου -Καίσαρα, Αύγουστο, Κωνσταντίνο- αλλά και μορφές ήσσονες και λιγότερο γνωστές επανεκτιμώντας την επίδρασή τους και στον χαρακτήρα της ρωμαϊκής κοινωνίας και στην εξέλιξη της αυτοκρατορίας της. Ερευνά τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της Ρώμης, ειδικότερα σε λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, γλυπτική και ζωγραφική, και ερμηνεύει τις οικονομικές και κοινωνικές βιοτικές συνθήκες των απλών πολιτών. Στην παρούσα έκδοση έχει αναθεωρηθεί η βιβλιογραφία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας