*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γιάννης Σμαραγδής: Επιλογές


Συγγραφή: · Δημήτρης Κερκινός · Γιάννης Σμαραγδής
Επιμέλεια: · Δημήτρης Κερκινός
Έκδοση: 2003 από "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
Σελ.:16 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί" "Κινηματογράφος, Ελληνικός"

Το μικρό αφιέρωμα του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα σε Έλληνες ντοκιμαντερίστες έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς το έργο τους αν και έχει παρουσιαστεί στην τηλεόραση, δεν έχει προβληθεί σχεδόν καθόλου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στον Γιάννη Σμαραγδή οφείλουμε τα κινηματογραφικά δοκίμια, μια ιδιότυπη μορφή ντοκιμαντέρ γύρω από τους Έλληνες ποιητές και τους τόπους που τους ενέπνευσαν, στα οποία διαπλέκεται ο λόγος με την εικόνα. Επίσης, χρωστούμε όχι μόνο τις εικόνες μια άλλης Ελλάδας από τη τηλεοπτική σειρά "Η ΕΡΤ στη Βόρεια Ελλάδα", αλλά και αυτές μιας άλλης Αθήνας από τη σειρά "Μειδιώμεν καθ' οδόν".
Αν και τα περισσότερα από αυτά τα ντοκιμαντέρ γυρίστηκαν για λογαριασμό της τηλεόρασης σε 16mm, εν τούτοις υπερβαίνουν τον τηλεοπτικό χαρακτήρα τους, δίνοντας το στίγμα της εποχής και του τόπου που αναφέρονται.

Τα ντοκιμαντέρ του Σμαραγδή έχουν παιχτεί και διακριθεί στο εξωτερικό. Με τη μικρή αυτή επιλογή από το ογκώδες έργο του, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, δίνει την ευκαιρία στους θεατές μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα ντοκιμαντέρ του, τα οποία θα προβληθούν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Δημήτρης Εϊπίδης

(2006) Οι Έλληνες του κόσμου, χρυσοί Ολυμπιονίκες, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών "Άποψη"

(2005) Το Χαλάνδρι που γνώρισα, Ευριπίδης

(1997) Καβάφης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1997) Καβάφης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1995) Γεωγραφία του μη ορατού, Κέδρος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας