*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μην πυροβολείτε την ελληνική γλώσσα

Ιστορίες κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας και προσβολή της νοημοσύνης μας


Συγγραφή: · Βασίλειος Κ. Θεοδώρου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Αρδηττός"
Σελ.:156 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99977-5-9


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Το ζήτημα της ελληνικής γλώσσας πραγματεύεται στο βιβλίο του "...Μην πυροβολείτε την ελληνική γλώσσα" ο κ. Θεοδώρου. H γλώσσα συνδέεται με την έλλογη ικανότητα του ανθρώπου, αποτελεί το υπόβαθρο κάθε δραστηριότητας, τη βάση πάνω στην οποία ριζώνει και αναπτύσσεται ο παγκόσμιος πολιτισμός. Με διεισδυτική ματιά και σκωπτικό χιούμορ, ο συγγραφέας καταγράφει γλωσσικά φαινόμενα της εποχής μας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε ειλικρινή και αποκαλυπτική ανατομία της νεοελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, ο λόγος χαρακτηρίζει κάθε εποχή, και μέσα από τη μελέτη του ο έμπειρος παρατηρητής μπορεί να αποκρυπτογραφήσει νοοτροπίες και να διακρίνει τις διεργασίες που συντελούνται.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας