*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεγάλοι Ρώσοι ζωγράφοι 1920-2010

Από τη Συλλογή Manege στην Αγία Πετρούπολη

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Marina Jigarkhanyan · Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα ·Αφροδίτη Οικονομίδου
Μετάφραση: ·Δέσποινα Αλεξανδρή
Ζωγραφική επιμέλεια: ·Pavel Ab ·Alexander Bikhter ·Maria Gorokhova ·Rihard Vasmi ·Victoria Belakovsky ·Vladimir Grinberg ·Eduard Krimmer ·Israil Lizan ·Sophia Zaklikovsky ·Vera Zenkovich ·Vyacheslav Pakulin ·Nikolai Lapshin ·Ivan Petrovsky ·Andrei Ender ·Alexei Pochtenny ·Victor Proshkin ·Alexander Rusakov ·Alexander Shenderov ·Oleg Tatarnikov ·Lidia Timoshenko ·Sergei Osipov ·Sholom Schwartz ·Vital Tyulenev ·κ.ά.
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη"
Σελ.:63 (29χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99334-6-7


Θέμα: "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης "

Η Συλλογή της Πινακοθήκης Manege του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης, αποτελεί μία μοναδική ρωσική μουσειακή συλλογή, η οποία αντανακλά την πολύπλευρη ιστορία ανάπτυξης της εικαστικής τέχνης της πόλης Πετρογκράντ (1914-1924)/Λένινγκραντ (1924-1991)/Αγία Πετρούπολη, από τη δεκαετία του 1920 έως και σήμερα. Η Συλλογή περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα εικαστικών τάσεων και τεχνοτροπιών, από τη Ρωσική Πρωτοπορία των αρχών του 200ύ αιώνα μέχρι τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό, από τους "αριστερούς" απογόνους της σοβιετικής τέχνης, στο underground, έως τα καλλιτεχνικά φαινόμενα της περιόδου της περεστρόικα, της μεταπερεστρόικα, καθώς και τις εικαστικές εξελίξεις των ημερών μας.

Η Συλλογή του Manege αποτελείται από εξαιρετικά έργα καλλιτεχνών της Αγίας Πετρούπολης που εκπροσωπούν διαφορετικές γενεές. Ωστόσο, κορυφαία έργα της συλλογής θεωρούνται οι πίνακες και τα σχέδια των ζωγράφων του Λένινγκραντ της περιόδου 1920-1940. Τα έργα αυτής της εποχής παρουσιάζουν με τον ξεχωριστό πλαστικό χαρακτήρα τους την ιδιαίτερη "τομή"της σοβιετικής τέχνης, η οποία καταρρίπτει τα καθιερωμένα στερεότυπα, εμβαθύνοντας και διευρύνοντας τις αντιλήψεις μας για την εικαστική τέχνη εκείνων των χρόνων. [...]

Marina Jigarkhanyan
Διευθύντρια του Τμήματος Σύγχρονης Τέχνης της Πινακοθήκης Manege

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας