*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φυσικοχημεία ΙΙΙ

198 λυμένα προβλήματα


Συγγραφή: ·Ιωάννης Μ. Μενής
Έκδοση: Ιανουάριος 2012 από "Εκδόσεις Παντίσκος"
Σελ.:332 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9727-02-6


Θέμα: "Φυσικοχημεία"

Τώρα που αυτό το βιβλίο τελείωσε μού δίνεται η χαρά και να το προλογίσω. Μετά από μία πολυετή συναναστροφή με επιστήμονες, φυσικούς, χημικούς και πολιτικούς μηχανικούς είμαι σε θέση να προμηνύσω την επιτυχία αυτού του βιβλίου που βαστάτε στα χέρια σας. Και αυτό γιατί μπορεί στο εξώφυλλο να φαίνεται ένα όνομα, αλλά στην πραγματικότητα ένα τρομερά μεγάλο σύνολο από επιφανείς ανθρώπους και ιδιοφυείς φοιτητές είχαν τη διάθεση αλλά και το κουράγιο να προσφέρουν αρκετά για το βιβλίο αυτό.

Σκοπός του βιβλίου
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στο χώρο των Θετικών Επιστημών και του Πολυτεχνείου. Η δομή του βιβλίου ακολουθεί την πορεία της θεωρίας και στη συνέχεια παραδείγματα και λυμένα προβλήματα για την κατανόησή της.

Θεματολογία
Συνοπτικά, το πρώτο κεφάλαιο κάνει μια ιστορική αναδρομή. Το δεύτερο κεφάλαιο κάνει μία εισαγωγή στα μαθηματικά εργαλεία που θα χρειαστούμε. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η εξίσωση Schrodinger. Στο τέταρτο κεφάλαιο μελετάται η τροχιακή στροφορμή, το σπιν, τα κεντρικά δυναμικά και τέλος το περίφημο άτομο του Υδρογόνου. Στο πέμπτο κεφάλαιο μαθαίνουμε για τη σύνθεση στροφορμών και τέλος στο έκτο κεφάλαιο μελετούνται οι προσεγγιστικές μέθοδοι για την επίλυση πιο πολύπλοκων προβλημάτων.

(2012) Εισαγωγή στα στοιχειώδη σωμάτια, Εκδόσεις Παντίσκος

(2012) Κβαντομηχανική Ι, Εκδόσεις Παντίσκος

(2012) Κβαντομηχανική ΙΙ, Εκδόσεις Παντίσκος

(2012) Μηχανική ΙΙ, Εκδόσεις Παντίσκος

(2012) Σημειώσεις, προβλήματα και ασκήσεις στη μηχανική, Εκδόσεις Παντίσκος

(2012) Σημειώσεις, προβλήματα και ασκήσεις στη στατιστική φυσική, Εκδόσεις Παντίσκος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας