*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ρωσική πρωτοπορία 1910-1930: Η συλλογή Γ. Κωστάκη

Θεωρία - κριτική

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Natalia L. Adaskina · John E. Bowlt ·Gérard Conio ·Maria Kondratieva · Nicoletta Misler ·Alla Povelikhina ·Vasili Rakitin ·Olivier Revault d' Allonnes · Μαρία Τσαντσάνογλου ·Igor Voronkov
Επιμέλεια: ·Άννα Καφέτση
Έκδοση: 1995 από "Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών"
Σελ.:858 (29χ22), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Τέχνη - Ιστορία " "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική"

Για να εξασφαλιστεί ένα ικανό ερμηνευτικό πλαίσιο των έργων της ρωσικής πρωτοπορίας με βάση τη Συλλογή Γ. Κωστάκη, ο κατάλογος της έκθεσης σχεδιάστηκε έτσι ώστε, εκτός από την παροχή ιστορικών πληροφοριών για τη γένεση και την εξέλιξη του κινήματος, την πλήρη τεκμηρίωση και το σχολιασμό των εκθεμάτων, να παρουσιαστεί και ο θεωρητικός και κριτικός λόγος που συνδέεται αναπόσπαστα με την καλλιτεχνική πράξη.

Ως προς το ιστορικό μέρος, ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα εισαγωγές στις δέκα ενότητες της έκθεσης που συνέγραψαν ειδικοί μελετητές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμα κινήματα και θέματα, χωριστές μελέτες για την υποδοχή της ρωσικής πρωτοπορίας στη Σοβιετική Ένωση και στη Δύση, εκτενές χρονολόγιο καλλιτεχνικών και πολιτικών γεγονότων της περιόδου 1905-1934, βιβλιογραφία και εκθεσιογραφία. Η αισθητική προσέγγιση καλύπτεται από επιμέρους αναλύσεις έργων τα οποία επέλεξαν κατά την κρίση τους οι συγγραφείς.

Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται αποκλειστικά σε κείμενα θεωρίας και κριτικής που γράφτηκαν από τους πρωτεργάτες της ρωσικής πρωτοπορίας, καλλιτέχνες επί το πλείστον αλλά και θεωρητικούς, από τις απαρχές του κινήματος μέχρι την επιβολή του δόγματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, καλύπτει δηλαδή την περίοδο 1908-1934. Περιλαμβάνει μελέτες και πραγματείες, μανιφέστα και διακηρύξεις, κριτικές εκθέσεων και άρθρα πολεμικής, πρακτικά συζητήσεων σε σχολές και ιδρύματα, δημόσια έγγραφα, επιστολές κ.ά.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας