*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αιγαίο: Πηγή πολιτισμού και καρδιολογίας


Συγγραφή: · Παύλος Κ. Τούτουζας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:253 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2640-7


Θέμα: "Ελληνισμός" "Ιατρική - Ιστορία"

Η ιστορία του Αιγαίου είναι ταυτισμένη με τα ευγενέστερα επιτεύγματα του ανθρώπου και, βέβαια, με την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης. Ο καθηγητής Παύλος Κ. Τούτουζας, με πένα γλαφυρή και εκλαϊκευμένη, μας ταξιδεύει στα βάθη της Ιστορίας, από την αρχαιότητα με τα Ασκληπιεία και τον Ιπποκράτη, τους Επτά Σοφούς και τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο. Μέσα στις σελίδες αυτές ο αναγνώστης ζει την ατμόσφαιρα του πολιτισμού της αρχαιότητος αλλά και των Ελληνιστικών χρόνων. Ακολουθεί μία συναρπαστική αναφορά στο Βυζάντιο με τον υψηλό πολιτισμό του, τη στρατιωτική ισχύ, την πρωτοποριακή κοινωνική και υγειονομική του οργάνωση, το επί οκτώ αιώνες σταθερό του νόμισμα, που του εξασφάλισε οικονομική ευμάρεια και ανάπτυξη.

Με έγκυρη και τεκμηριωμένη βιβλιογραφία επαϊόντων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, επιβεβαιώνεται το γεγονός πως, μεταξύ των πολλών άλλων, το Αιγαίο ήταν η γενέτειρα του σύγχρονου Νοσοκομείου, το οποίο σήμερα αποτελεί θεμελιώδη δείκτη πολιτισμού μιας κοινωνίας. Η μεγάλη καταστροφή που έφεραν οι Σταυροφόροι το 1204 στέρησε, μεταξύ των άλλων, το Νοσοκομείο από ολόκληρες χώρες της Ανατολής, το οποίο, ευτυχώς, έστω και με καθυστέρηση, υιοθετήθηκε στην Ευρώπη, όπου από το 1500 και εντεύθεν αρχίζει να σημειώνεται η πρόοδος της Ιατρικής. Ώστε το Αιγαίο έδωσε το σύγχρονο Νοσοκομείο, αναμφισβήτητα κορυφαία προσφορά που οφείλει να αναγνωρίζει η Ευρώπη.

Με την απελευθέρωση, οι Έλληνες επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο στις τέχνες και τα γράμματα αλλά και στην ιατρική. Έλληνες καρδιολόγοι διαπρέπουν σήμερα στο τομέα της έρευνας και βρίσκονται στην πρωτοπορία, όπως επιβεβαιώνεται από τη σημαντική και ενεργό παρουσία και συμμετοχή τους στα μεγάλα ιατρικά συνέδρια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Εύκολα και ευχάριστα ο αναγνώστης, με τεκμηριωμένα στοιχεία, αντιλαμβάνεται ότι ο Ελληνισμός έχει την ικανότητα, όχι μόνον να επιβιώνει στα δύσκολα αλλά και να επιτυγχάνει υψηλούς στόχους και διακρίσεις και να παράγει πολιτισμό.

(2008) Αλκικαρδία, Alta Grafico

(2007) Τα χτυποκάρδια, Κάκτος

(2006) Εγχειρίδιο καρδιολογίας, Παρισιάνου Α.Ε.

(2005) Έξω καρδιά, Κάκτος

(2004) Δίαιτα και διατροφή, Κάκτος

(2001) Καρδιακές παθήσεις, Παρισιάνου Α.Ε.

(2001) Καρδιακές παθήσεις, Παρισιάνου Α.Ε.

(2001) Γνώρισε την καρδιά σου, Κάκτος

(2000) Εγκάρδια επαφή, Κάκτος

(1999) Καρδιολογία, Παρισιάνου Μαρία Γρ.

(1999) Άνθρωποι της καρδιάς, Κάκτος

(1998) Θέματα σύγχρονης καρδιολογίας, Παρισιάνου Μαρία Γρ.

(1998) Περί καρδίης, Κάκτος

(1997) Οι δρόμοι της καρδιάς. Επιστροφή, Κάκτος

(1995) Οι δρόμοι της καρδιάς, Κάκτος

(1985) Εισαγωγή στην ηλεκτροκαρδιογραφία, Παρισιάνου Μαρία Γρ.

(1983) Επίτομη διαγνωστική καρδιολογία, Παρισιάνου Μαρία Γρ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας