*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νεολιθικός Διρός


Επιμέλεια: · Γ. Α. Παπαθανασόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Μέλισσα"
Σελ.:320 (29χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-204-314-8


Θέμα: "Αρχαιολογία - Ελλάς" "Σπήλαια"

Η έκδοση, πλούσια εικονογραφημένη με φωτογραφικό και σχεδιαστικό υλικό, παρουσιάζει διακόσια πενήντα αντιπροσωπευτικά αντικείμενα από το ανασκαφικό έργο στο Σπήλαιο Αλεπότρυπα του Διρού Μάνης.
Ο τόμος περιλαμβάνει αναλυτική εισαγωγή, όπου προβάλλεται μια άλλη οπτική γωνία για τις ιδιομορφίες και τους κύριους γεωπολιτικοοικονομικούς χαρακτήρες του Νεολιθικού Πολιτισμού στην Ελλάδα, στις τελευταίες φάσεις του οποίου, δηλαδή τη Νεότερη και Τελική Νεολιθική Εποχή, εντάσσεται και η χρήση του Σπηλαίου Αλεπότρυπα.
Εξετάζονται τα στοιχεία της διαβίωσης του νεολιθικού ανθρώπου στον όρμο του Διρού και στο Σπήλαιο, από την εγκατάστασή του γύρω στα μέσα της 6ης χιλιετίας π.Χ., έως το 3.200 π.Χ., όταν ένας τρομερός σεισμός οριστικά τη διέκοψε. Περιλαμβάνονται κεφάλαια για τον καθημερινό βίο, για τα τεχνικά έργα, καθώς και για τα εργαλεία, τα όπλα, τα σύνεργα υφαντικής, τα αποθηκευτικά αγγεία τα υδροφόρα αγγεία, τα δοχεία τροφής και πόσης, όπως και τα εκλεκτά αγγεία της ακόσμητης κεραμικής, με κορύφωση τις γοητευτικές δημιουργίες της γραπτής κεραμικής, δημιουργήματα όλα του νεολιθικού ανθρώπου.
Η έκδοση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των πρωτόγνωρων εθιμικών ταφικών πρακτικών λατρείας των νεκρών, με προεκτάσεις αναγνώρισης αντιλήψεων μεταθανάτιας ζωής στο Σπήλαιο, ενδεχομένως μάλιστα και λατρείας χθόνιας θεότητας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας