*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1940-1974

Οι δύο Ελλάδες και η αμφισβήτηση της αμερικανοκρατίας


Συγγραφή: · Νίκος Ψυρούκης
Έκδοση: 2011 από "Κουκκίδα"
Σελ.:524 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9410-10-3


Θέμα: "Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς" "Ελλάς - Ιστορία - 1940-"

Η παγκοσμία ηγεμονία των Η.Π.Α. έκανε ακόμα πιο ολοκληρωτικό το καθεστώς της αμερικανοκρατίας (της ξένης εξάρτησης και κηδεμονίας) στην Ελλάδα. Η επιβολή της πολιτικής οικονομικής και στρατιωτικής βορειοαμερικανικής κηδεμονίας συνοδεύτηκε από την κυριαρχία του αμερικάνικου τρόπου ζωής στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Το νέο στυλ ζωής σήμαινε το ξέκομμα από τη φυσιολογική εξέλιξη των πολιτιστικών αξιών και της κουλτούρας του ελληνικού λαού. Ακόμα κι ο ελληνικός αστικός πολιτισμός (που ήταν πάντα ξενόδουλος) ξεχαρβαλώθηκε.

"Το πολύτιμο και πολύτομο ως τώρα έργο του ιστορικού Νίκου Ψυρούκη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι, πέρα από την ιστορική ακρίβεια και τη θεωρητική ακολουθία, χαρακτηρίζεται από την απόλυτα σωστή αντίληψη της αποστολής του: την έρευνα και την κριτική εξέταση των συμβάντων μέσα στη χρονική τους συνέπεια, έτσι ώστε να γίνεται εφικτή η αποκάλυψη της ουσίας του κάθε ιστορικού φαινομένου."
(Τάκης Μενδράκος, "Επίκαιρα")

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας