*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βασική θεωρία της μουσικής

Θεωρία Β΄


Συγγραφή: · Δημήτρης Μηνακάκης
Έκδοση: 2011 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:77 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-76-0


Θέμα: "Μουσική - Θεωρία"

Έχω διαπιστώσει ότι σπανίως ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τη "Βασική Θεωρία της Μουσικής" συναντά δυσκολίες στις μετέπειτα θεωρητικές του σπουδές. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλησα να καταθέσω την εμπειρία μου στο συγκεκριμένο έργο. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι συχνά μαθητές και δάσκαλοι "τρέχουν" να καλύψουν τα κενά λίγο πριν από τις τελικές εξετάσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να αποκτούν αρνητική ψυχολογία σε σχέση με τη θεωρητική πλευρά της μουσικής και χρόνο με το χρόνο να σωρεύουν τόσα κενά που είναι δύσκολο στη συνέχεια να καλυφθούν.

Στο παρόν έργο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, διευκολύνεται η μάθηση και καλύπτονται τα κενά από τυχόν απουσίες των μαθητών. Προσφέρεται επίσης μια επιπλέον δυνατότητα στον εκπαιδευτικό της μουσικής για πιο αποτελεσματική διδασκαλία μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας.

Η "Βασική Θεωρία της Μουσικής" περιέχει το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο, δοσμένο με επαγωγικό τρόπο, ώστε ο μαθητής να είναι σε θέση να ξεκινήσει απρόσκοπτα τη σπουδή της "Αρμονίας".

Χωρίζεται σε Θεωρία Α, Β, Γ ακολουθώντας την ωδειακή πρακτική κατανομής της ύλης.

Η Α Θεωρία χωρίζεται σε 12 μαθήματα από τα οποία τα δύο τελευταία είναι ένα βασικό λεξιλόγιο μουσικών όρων σε σχέση με τους χρωματισμούς και τη δυναμική. Η Β και Γ Θεωρία περιέχουν έναν κύκλο δώδεκα μαθημάτων. Κάθε μάθημα συνοδεύεται από φύλλο εργασίας. Ο μαθητής στο τέλος κάθε μαθήματος πρέπει να συμπληρώνει το φύλλο εργασίας και ο δάσκαλος να το ελέγχει σχολαστικά, δίνοντας τις αναγκαίες κατευθύνσεις ώστε να μην μένουν γνωστικά κενά.

Στο συνοδευτικό cd βρίσκονται όλα τα φύλλα εργασίας και ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες. Τα φύλλα εργασίας σε ψηφιακή μορφή θα φανούν πολύ χρήσιμα, ιδιαιτέρως όταν ένας μαθητής χρειάζεται να επαναλάβει ένα μεγάλο μέρος από τις ασκήσεις. Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες υπάρχουν μόνο στο cd και βοηθούν στο να αξιολογηθούν τόσο οι μαθητές όσο και η αποτελεσματικότητα της όλης διδακτικής προσπάθειας. Κατά συνέπεια ο γραπτός έλεγχος στην τάξη πρέπει να γίνεται αφού έχουν διορθωθεί τα φύλλα εργασίας και έχει ασκηθεί η κατάλληλη συμβουλευτική στους μαθητές.

Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες συγκεντρώνονται σε ένα ντοσιέ για κάθε μαθητή. Στο ντοσιέ αυτό ο δάσκαλος έχει ανάγλυφη την εικόνα της προόδου του μαθητή και μπορεί να σχεδιάσει πρόσθετη διδακτική στήριξη, ακριβώς στα σημεία που ο μαθητής έχει ανάγκη.

Με εξαίρεση τις απαντήσεις που πρέπει να αποτυπωθούν στο πεντάγραμμο, όλες οι άλλες απαντήσεις μπορούν να δοθούν πάνω στο αρχείο pdf. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) Βασική θεωρία της μουσικής, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2006) Εγχειρίδιο ακουστικών δεξιοτήτων, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(1998) Η τέχνη της μουσικής και η τεχνική της, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας