*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

36 παρτιτούρες για όλους

Οι Έλληνες συνθέτες πρωτοπορούν και... προκαλούν καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας


Επιμέλεια: · Μιχάλης Κεφάλας
Σύνθεση: · Μαρίζα Βαμβουκλή · Γιώργος Δαραβέλης · Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος · Μπάμπης Καρράς · Έφη Μαρκουλάκη · Δημήτρης Μπούκας · Ευάγγελος Μπουντούνης · Απόστολος Ντάρλας · Αλεξάνδρα Περιστεράκη · Ευαγγελία Σερέτη · Ελένη Σκάρκου · Γεράσιμος Τριανταφύλλου · Βασιλική Φιλιππαίου · Νίκος Χατζηελευθερίου (Συλλογικό έργο)
Έκδοση: 2011 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:149 (30χ21), Σπειροειδές, ISBN: 979-0-69151-252-4


Θέμα: "Παρτιτούρες"

14 συνθέτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας 9/μελούς επιστημονικής-καλλιτεχνικής επιτροπής γράφοντας μουσικά εκπαιδευτικά έργα ειδικά για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Είναι η πρώτη φορά που έλληνες συνθέτες προσπαθούν να καλύψουν τις μουσικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΑμεΑ. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε με την χρηματοδότηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Υμηττού, της εκδοτικής εταιρείας ΕΛΙΞ και του Μουσικού Οίκου "Παπαγρηγορίου-Νάκα", είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) και συνοδεύεται από cd.

Ακολουθώντας αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης και διανομής επιδιώκουμε το βιβλίο αυτό να καταλήξει όπου υπάρχουν ΑμεΑ, ενώ σε ξεχωριστό τεύχος και σε γραφή Braille προγραμματίζουμε να τυπώσουμε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα μέλη της επιστημονικής-καλλιτεχνικής επιτροπής ήταν οι: (1) Χριστιάνα Αδαμοπούλου, (2) Θόδωρος Αντωνίου, (3) Αθανάσιος Δρίτσας, (4) Πελίνα Ευαγγέλου, (5) Λευκοθέα Καρτασίδου, (6) Μιχάλης Κεφάλας, (7) Γιάννης Σπετσιώτης, (8) Μαρία Φιλιάνου και (9) Ντόρα Ψαλτοπούλου-Καμίνη. Οι δημιουργοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ήταν: 1) Μαρίζα Βαμβουκλή, 2) Γιώργος Δαραβέλης, 3) Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, 4) Μπάμπης Καρράς, 5) Έφη Μαρκουλάκη, 6) Δημήτρης Μπούκας, 7) Βαγγέλης Μπουντούνης, 8) Απόστολος Ντάρλας, 9) Αλεξάνδρα Περιστεράκη, 10) Ευαγγελία Σερέτη, 11) Ελένη Σκάρκου, 12) Γεράσιμος Τριανταφύλλου, 13) Βασιλική Φιλιππαίου και 14) Νίκος Χατζηελευθερίου.

Θεωρούμε πολύτιμο τον συντονισμό των συνθετών με τους ειδικούς παιδαγωγούς, την γονιμοποίηση του έργου τους με ιδέες από τον χώρο της μουσικής ψυχολογίας, της μουσικοθεραπείας και της ανθρωπολογίας της εκπαίδευσης και, τελικά, την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στις ιδιαιτερότητες και την οπτική μιας σημαντικής κοινωνικής ομάδας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία μας αυτή θα τύχει και συνέχειας και ενθάρρυνσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε στο μέλλον να υπάρξει μια σημαντική βιβλιοθήκη που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μουσικής εκπαίδευσης των ΑμεΑ αλλά και να υποστηρίζει τη δυναμική ένταξης του ταλέντου των νέων μουσικών ΑμεΑ στο υπάρχον μάχιμο μουσικό δημιουργικό δυναμικό της χώρας μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας