*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο ελληνισμός της Ιωνίας

20ός αιώνας


Συγγραφή: · Ευαγγελία Δ. Μπουμπουγιατζή
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Κυριακίδη Αφοί"
Σελ.:448 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-467-268-1


Θέμα: "Ελληνισμός"

Το βιβλίο "Ο ελληνισμός της Ιωνίας" πραγματεύεται την παρουσία των Ελλήνων της Ιωνίας στις αρχές του 20ού αιώνα και κυρίως τις τρεις φάσεις των διωγμών που υπέστησαν κατά τα έτη 1914-1922, αποσκοπώντας στην προσέγγισή τους ως ενιαίο φαινόμενο στην εξέλιξή του. Βάσει των θεματικά σχετικών και συγκριτικών πηγών περιγράφονται διεξοδικά και συγκεκριμένα οι τρόποι εκδίωξης, πάντοτε συσχετιζόμενοι με το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονταν αφενός οι ελληνοθωμανικές σχέσεις κι αφετέρου το ενδιαφέρον των Δυνάμεων για την Εγγύς Ανατολή. Η περιοδοποίηση των διωγμών γίνεται σε εξάρτηση με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Οθωμανική αυτοκρατορία και με το διεθνές συγκείμενο. Αποδίδονται οι τρόποι με τους οποίους διεξάγονταν, διαφοροποιείται η τυπολογία, αναλύονται οι διαφορές και οι ομοιότητές τους. Μελετάται η έκταση των διωγμών στη δυτική Μικρά Ασία, χρονικά και γεωγραφικά, και γίνονται συγκρίσεις μεταξύ των μεθόδων που εφαρμόστηκαν στα παράλια κέντρα και τη μεσόγεια επαρχία. Η διαχρονική εξέταση του φαινομένου επιτρέπει την παρουσίαση της κατάργησης των ισχυόντων θεσμών και των κοινωνικών δομών, που καθιστούσε αδύνατη τη ζωή των Ελλήνων. Αναδεικνύεται, τέλος, η μέθοδος δημιουργίας τουρκικής εθνικής συνείδησης και ενιαίας ταυτότητας, ως βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κοινωνικής, φυλετικής, ιδεολογικής ανομοιογένειας των μουσουλμάνων της αυτοκρατορίας, οι οποίοι είχαν μοναδικό κοινό στοιχείο τη θρησκεία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας