*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 2012: Ελληνικοί οικισμοί


Επιμέλεια: · Ελένη Δραγώνα
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2011 από "Μίλητος"
Σελ.:140 (23χ25), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-464-256-1


Θέμα: "Αρχιτεκτονική, Ελληνική" "Ημερολόγια"

Ελλάδα, μια χώρα πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό, παράδοση. Ένας τόπος όπου τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδοσιακές αξίες αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα στην κάθε σπιθαμή του, αφήνοντας ένα σημάδι πρωτότυπο, καθαρά ελληνικό. Η κάθε γωνιά της χώρας μας αναπνέει τη ζωντάνια και τη βαθιά πίστη ενός λαού που έζησε, αγάπησε, πάλεψε, ταλαιπωρήθηκε, θριάμβευσε.

Το ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας είναι εμπνευσμένο από τους ελληνικούς οικισμούς, παραδοσιακούς αλλά και πιο σύγχρονους, οι οποίοι, διάσπαρτοι σε όλο τον ελλαδικό χώρο, αποτυπώνουν ακριβώς αυτό το πνεύμα, το αυθεντικά ελληνικό. Απλωμένοι σε όλη τη γεωγραφική έκταση της Ελλάδας, ορεινή, πεδινή και νησιώτικη, οι οικισμοί προσέλαβαν ανά τα χρόνια το ιδιαίτερο "χρώμα" της κάθε εποχής που πέρασε από πάνω τους, αγγίζοντας τους άλλοτε με επιείκεια κι άλλοτε με σκληρότητα. Στην πορεία τους στο χρόνο πολλοί οικισμοί γνώρισαν περιόδους μεγάλης ευμάρειας, πριν αφεθούν στην παρακμή και την εγκατάλειψη, μέχρι να έρθει και πάλι η σειρά τους να λάμψουν.
Οι εναλλαγές αυτές είναι εμφανείς τόσο στη διάταξη όσο και στη μορφολογία των οικισμών οι κάτοικοι έπρεπε κάθε φορά να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες διαβίωσης, κι αυτό έμεινε χαραγμένο στα κτίρια, όσα τουλάχιστον άντεξαν στο χρόνο και στέκονται σήμερα μπροστά μας, γεμάτα μνήμες.

Οι ελληνικοί οικισμοί, άριστα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αποπνέουν αυθεντικότητα και αρχοντιά, ακόμα κι αν ο χρόνος δεν στάθηκε ευγενικός μαζί τους, ακόμα κι αν οι ίδιοι οι άνθρωποι αδιαφόρησαν, αφήνοντας πολλούς από αυτούς στην ερημία. Οι οικισμοί μας πάντα θα αποτελούν ένα αναπόσπαστο και πολύ χαρακτηριστικό κομμάτι της Ελλάδας, κάτι που άλλωστε θα διαπιστώσει και ο αναγνώστης, μέσα από τις φωτογραφίες αυτού του ημερολογίου.

Ελένη Δραγώνα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας