*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Για τον Χαραλαμπίδη

Κριτικά κείμενα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Άντης Περνάρης · Άλκης Θρύλος · Νικηφόρος Βρεττάκος ·Άγγελος Φουριώτης · Μανώλης Γιαλουράκης ·Αλέκος Κωνσταντινίδης ·Ε. Μαυρουδής ·Δημήτρης Π. Κωστελένος ·Πέτρος Λιμπέρης · Γιώργος Ριζόπουλος ·Ανδρέας Παστελλάς ·Κ. Βαξεβανάκης ·Τάκης Δόξας ·Χρίστος Ριζόπουλος · Θεοδόσης Πυλαρινός · Τάκης Κ. Παπατσώνης ·Όλγα Παπαστάμου ·Στέφος Πέτρου · Κύπρος Χρυσάνθης ·Στέφανος Ζ. Ζυμπουλάκης ·Αδ. Παπαδήμας ·Φίλων Αιθικός · Γιάννης Αναπλιώτης ·Νάγια Κ. Ρούσου · Κώστας Στολίγκας ·Άνθος Λυκαύγης ·Νίκος Σπανός
Ανθολογία: · Θεοδόσης Πυλαρινός
Υπεύθυνος Σειράς: · Σάββας Παύλου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2009 από "Αιγαίον"
Σελ.:442 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-596-44-4


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική"

[...] Ο παρών τόμος δεν είναι γραμμένος για την αποτίμηση του έργου του Χαραλαμπίδη, εργασία που σε γενικές γραμμές έχει ήδη γίνει και στην οποία προστίθενται συνεχώς νέες μελέτες ή βιβλία, αλλά για τη δημοσίευση σε σώμα των κριτικών κειμένων, υπό τις ποικίλες μορφές που μπορεί να λάβει η κριτική, από την απλή κριτική παρουσίαση και τη διάσπαρτη, κριτική πάντα, πληροφορία έως το σοβαρό μελέτημα ή και το επιστημονικό βιβλίο και περαιτέρω, για μια αποτίμηση της κριτικής αυτής, μια άτυπη κριτική των συγκεκριμένων κριτικών. Στόχος, να φανεί η ποιητική εμβέλεια, οι τρόποι πρόσληψης του έργου του ποιητή, τα κριτικά είδη, η σύνθεση των κριτικών, ανά συλλογή αλλά και συνολικά, με σύντομες ερμηνείες των συνθηκών κάθε εποχής αλλά και των εκάστοτε κριτικών συνηθειών.

Ο όγκος των κριτικών μελετημάτων, επικαιρικών, αναλυτικών, ερμηνευτικών, αντιρρητικών και αποτιμητικών της δουλειάς του Χαραλαμπίδη είναι μεγάλος, ανάλογος της γενικής αναγνώρισης του έργου του. Ωστόσο, το μέγιστο μέρος αυτών έχει περιληφθεί στον παρόντα τόμο, γεγονός που τον καθιστά χρηστικό εργαλείο τόσο για τον ειδικό (πανεπιστημιακό, ερευνητή της λογοτεχνίας κ.λπ.) όσο και για τον φιλόλογο, που μπορεί να επιλέξει το κατά περίπτωση ουσιώδες για τη διδασκαλία του και ταυτόχρονα να κατανοήσει το γενικό, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για την κρυστάλλωση της εικόνας της εποχής και των κοινωνικών συνθηκών που έζησε ο ποιητής, καθώς και για τον καλό αναγνώστη της λογοτεχνίας, που μπορεί να ανακαλύψει κείμενα βοηθητικά για την ερμηνεία των ποιημάτων, αφού ο Χαραλαμπίδης είναι ποιητής με βάθος και εύρος, δύσκολος δηλαδή, αν δεν διαθέτει ο αναγνώστης του λίγες έστω καίριες οδηγίες για την ευκολότερη πρόσβαση σ' αυτά.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

(2005) Χρονολόγια, Γαβριηλίδης

(2000) Ώχρα, Το Ροδακιό

(1997) Έρευνα και διάσωση στη θάλασσα, Τζέι & Τζέι Ελλάς

(1993) Μαθαίνω γραφή και ανάγνωση, Μαλλιάρης Παιδεία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας