*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεωρία βασικών γνώσεων της μουσικής μέχρι την αρμονία


Συγγραφή: ·Βασίλης Ι. Αρχιτεκτονίδης
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:214 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-56-6


Θέμα: "Μουσική - Θεωρία" "Αρμονία"

[...] Σ' αυτό το βιβλίο ο σπουδαστής θα εξοικιωθεί (θα γνωρίσει) το σύστημα της Ευρωπαϊκής μουσικής. Η Ευρωπαϊκή μουσική είναι το πιό διαδεδομένο Μουσικό Σύστημα σε όλο τον κόσμο. Πήρε την ονομασία αυτή γιατί αναπτύχθηκε και διαμορφώθηκε στο χώρο της Ευρώπης, σε αντίθεση με τη Βυζαντινή Μουσική, που αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε στο Βυζάντιο. Εκτός από τη μελέτη του Ευρωπαϊκού συστήματος ο σπουδαστής θα γνωρίσει στοιχεία της Αρχαιοελληνικής, της Βυζαντινής και της Νεοελληνικής μουσικής. (Νεοελληνικά μέτρα και κλίμακες). Καθώς επίσης και τα σύμβολα των φθόγγων, των κλιμάκων και όλων των συγχορδιών με Λατινικούς Χαρακτήρες.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε έξι μέρη: Στην εισαγωγή και σε πέντε κύκλους.
- Η εισαγωγή αναλύει τι είναι Μουσική και τις ιδιότητες του ήχου.
- Ο πρώτος-δεύτερος και τρίτος κύκλος αναλύουν όλη τη βασική Θεωρία της Ευρωπαϊκής μουσικής μέχρι την Αρμονία.
- Ο τέταρτος κύκλος αναλύει το Αρχαίο σύστημα των Ελλήνων-της Βυζαντινής Μουσικής-Τα νεοελληνικά μέτρα και τις νεοελληνικές κλίμακες. Επίσης τα σύμβολα γραφής των φθόγγων, των κλιμάκων και όλων των συγχορδιών με Λατινικούς χαρακτήρες.
- Στον πέμπτο και τελευταίο κύκλο αναλύονται: Οι όροι και τα σημεία έκφρασης για τη Μουσική εκτέλεση, και η Μεταφορά (τρανσπόρτο).

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας