*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία των σύγχρονων πολιτικών θεσμών της Ευρώπης

Προσεγγίσεις στην ιστορική πορεία της φιλελεύθερης δημοκρατίας


Συγγραφή: ·Αριστόβουλος Μάνεσης · Δημήτρης Θ. Τσάτσος ·Maurice Duverger · Eric John Hobsbawm ·Michel Miaille ·R. G. Schwartzenberg (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Γεώργιος Ο. Αναστασιάδης
Έκδοση: 1999 από "University Studio Press"
Σελ.:169 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-0783-Χ


Θέμα: "Πολιτική - Ιστορία - Ευρώπη"

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθήματος της ιστορίας των σύγχρονων πολιτικών θεσμών της Ευρώπης (που η διδασκαλία του έχει ανατεθεί στον καθηγητή Π. Πεφίδη και στον υπογράφοντα) οδήγησαν στην συγκρότηση αυτού του "διδακτικού βιβλίου" με βάση ορισμένα σημαντικά κείμενα ελλήνων και ξένων επιστημόνων όπως ο Αρ. Μάνεσης, ο Δ. Τσάτσος. ο Μ. Ντυβερζέ. ο Μ. Μιάιγ, ο Ρ. Σβάρτσενμπεργκ και ο Ε. Χομπσμπάουμ.
Το κοινό νήμα που συνδέει αυτά τα κείμενα -και που δικαιολογεί έτσι την επιλογή τους- δεν είναι μόνο το ότι παρέχουν μια χρήσιμη εισαγωγική θεώρηση στην ιστορία των πολιτικών θεσμών της Ευρώπης αλλά και το ότι χρησιμοποιούν μια διαλεκτική-κριτική προσέγγιση βασισμένη στην σύζευξη επιστημονικής θεωρίας και πράξης και στη σύνθεση του παρόντος και του ιστορικού παρελθόντος.

(2005) Πολιτική κοινωνιολογία, Επίκεντρο

(2005) Πολιτική κοινωνιολογία, Επίκεντρο

(1984) Πολιτική κοινωνιολογία, Παρατηρητής

(1984) Πολιτική κοινωνιολογία, Παρατηρητής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας