*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θρησκευτικά Β΄ λυκείου

Χριστιανισμός και θρησκεύματα


Συγγραφή: ·Σταυρούλα Σοφού
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Σαββάλας"
Σελ.:351 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-493-095-8


Θέμα: "Θρησκευτικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)"

Αγαπητή μαθήτρια, αγαπητέ μαθητή,

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο Χριστιανισμό και στα Θρησκεύματα και είναι γραμμένο σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Γενικό Λύκειο. Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο μεγάλες ενότητες. Στην πρώτη ενότητα αναλύεται η χριστιανική διδασκαλία για υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου (Θεός - Κόσμος - Άνθρωπος) και στη δεύτερη ενότητα αναλύονται τα βασικά γνωρίσματα των πιο γνωστών θρησκειών του κόσμου. Στο βιβλίο περιέχονται:
- η συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων σημείων κάθε μαθήματος
- οι απαντήσεις στα "θέματα προς συζήτηση" του σχολικού βιβλίου
- επιπλέον στοιχεία που συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της διδακτικής ενότητας και δίνουν τη δυνατότητα για αντικειμενική ενημέρωση και προβληματισμό.
- ερωτήσεις (αντιστοίχισης, σωστού-λάθους, πολλαπλής επιλογής) σε κάθε μάθημα,
- κριτήρια αξιολόγησης και επαναληπτικά κριτήρια.

Στο βιβλίο, όσον αφορά το Χριστιανισμό, επιχειρείται μια προσπάθεια απαλλαγής από παρανοήσεις και προκαταλήψεις που έχουν δημιουργηθεί, ώστε τα λάθη των χριστιανών αλλά και των εκπροσώπων της Εκκλησίας να μη χρεώνονται στην ουσία του Χριστιανισμού.

Τέλος, όσον αφορά τα Θρησκεύματα επιχειρείται μια προσπάθεια παράθεσης των βασικών τους κυρίως γνωρισμάτων, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετικό πολιτισμό από εμάς.

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας