*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όψεις της αστικής ευθύνης για το περιβάλλον και το διεθνές δίκαιο


Συγγραφή: ·Νικόλαος Τσοκανάς
Υπεύθυνος Σειράς: ·Κώστας Μενουδάκος
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:382 1, ISBN: 960-15-2463-0


Θέμα: "Αστικό δίκαιο" "Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία "

Ο παρών τόμος έχει ως πρωταρχικό στόχο του να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία ως προς την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών και τη λειτουργία της διεθνοποιημένης αστικής ευθύνης για το περιβάλλον.
Αρχικά, η έμφαση δίνεται στη διάκριση της διεθνοποιημένης αστικής ευθύνης για το περιβάλλον με την αστική ευθύνη του Ιδιωτικού Δικαίου. Εξετάζονται τα στοιχεία της αστικής ευθύνης για το περιβάλλον, όπως η αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει", αλλά και η ένταξή της στα κατάλληλα διεθνή καθεστώτα προκειμένου αυτή να λειτουργήσει. Επίσης, γίνεται μία εκτενής αναφορά στις πρώτες διεθνείς δικαστικές αποφάσεις και στα πρώτα διεθνή συμβάντα ρύπανσης που κατέστησαν προφανές το πρόβλημα.
Στη συνέχεια εξετάζονται με κριτικό τρόπο όλες οι διεθνείς ρυθμίσεις, που αφορούν τη διεθνοποιημένη αστική ευθύνη για το περιβάλλον και που αποτελούν εθνικό δίκαιο. Καταγράφονται οι προβλέψεις, αλλά και η νομολογία -κατά βάση εθνική- που προέρχεται από αυτές.
Η παραπάνω καταγραφή οδηγεί και στην παρουσίαση των προβληματισμών που δημιουργούνται και κυρίως των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και είναι αρκετά. Ο παρών τόμος καταλήγει σε μία βιώσιμη πρόταση-λύση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας