*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έλεγχοι και επανέλεγχοι κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

Με βάση τη νέα υπεύθυνη δήλωση αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη


Συγγραφή: ·Γεώργιος Γ. Σαρρής
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Παπασωτηρίου"
Σελ.:280 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-491-025-6


Θέμα: "Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία " "Κατασκευές"

Οι έλεγχοι και ιδιαίτερα οι επανέλεγχοι των ελληνικών κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων είναι ένα θέμα που συζητιέται από την δεκαετία του 1960. Μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε μια ξεκάθαρη γραμμή, ένας οδηγός, για το πώς θα έπρεπε να διεξάγονται. Έχοντας πλέον από το 2006 νομικά υποχρεωτικό το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 άρχισαν να οργανώνονται σεμινάρια, ξεκίνησαν να γίνονται έλεγχοι και επανέλεγχοι με βάση το Πρότυπο, άρχισε να δημιουργείται ελληνική εμπειρία.

Έχοντας από τον Μάιο του 2011 και την Υπουργική Απόφαση για την νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ξεκαθαρίζουν καλύτερα τα θέματα αυτά.

Στο βιβλίο αυτό και στο CD που το συνοδεύει έχουν συγκεντρωθεί βασικές πληροφορίες, πρακτικές οδηγίες και εμπειρίες σχετικά με τους ελέγχους και τους επανελέγχους των κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Στόχος και σκοπός είναι, να γίνουν όλα αυτά ένα βοήθημα για όσους θέλουν να ασχοληθούν μεθοδικά με ελέγχους και επανελέγχους.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται:
- Οι απαιτήσεις της ισχύουσας ηλεκτρολογικής Νομοθεσίας και του Προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 με έμφαση στο Μέρος 6.
- H δομή και ο τρόπος συμπλήρωσης των εγγράφων της νέας ΥΔΕ, με έμφαση στα πρωτόκολλα ελέγχου και επανελέγχου.
- Η παρουσίαση των δυνατοτήτων συμπλήρωσης της νέας ΥΔΕ με υπολογιστή.
- Οι μεθοδολογίες και η δομή του οπτικού ελέγχου με παραδείγματα από την πράξη.
- Οι τεχνικές δοκιμών και μετρήσεων με παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές.
- Οδηγίες για τους επανελέγχους.
- Οι δυνατότητες και η αξιοποίηση σύγχρονων οργάνων για δοκιμές και μετρήσεις.
- Προτάσεις για την καλύτερη προσέγγιση και την αποτελεσματικότερη ενημέρωση των καταναλωτών για την αξία και τα οφέλη από τους ελέγχους και τους επανελέγχους.

Γίνονται επίσης σύντομες αναφορές και στον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ) όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Το πεδίο εφαρμογής των ελέγχων και επανελέγχων που περιγράφονται συμπίπτει με το πεδίο εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ HD 384: Για εγκαταστάσεις με τάσεις λειτουργίας έως 1000V AC & 1500V DC.

Η σιγουριά και η ασφάλεια κάθε κτιριακής ηλεκτρικής εγκατάστασης βεβαιώνεται και τεκμηριώνεται μόνο με συστηματικούς ελέγχους και επανελέγχους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας