*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βασίλης Γεωργιάδης

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Βασίλης Γεωργιάδης · Ιάκωβος Σ. Καμπανέλλης · Κώστας Γεωργουσόπουλος · Νίκος Γ. Νικολαΐδης ·Νίκος Γαρδέλης · Τάσος Αθανασιάδης · Μαξ Τ. Ρόμαν · Άγγελος Αντωνόπουλος ·Γιάννης Βόγλης ·Πάνος Παπακυριακόπουλος · Νίκος Αλευράς · Γιώργος Λαζαρίδης · Αντώνης Μοσχοβάκης
Επιμέλεια: · Γιάννης Σολδάτος
Έκδοση: 1999 από "Αιγόκερως"
Σελ.:95 (25χ21), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί" "Κινηματογράφος, Ελληνικός"

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφον (Π.Ε.Κ.Κ.) συνεχίζει, σε αγαστή πάντοτε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, να συμμετέχει στα τιμητικά αφιερώματα που πραγματοποιούνται στους πιονιέρους τον ελληνικού κινηματογράφου.

Φέτος, τεσσαρακοστή πανηγυρική διοργάνωση του φεστιβάλ, το τιμώμενο -και για το σώμα των κριτικών- πρόσωπο είναι ο Βασίλης Γεωργιά-δης· ο σκηνοθέτης, ο οποίος μαζί με τον δημιουργικό του κόπο έβαλε την υπογραφή του κάτω από ταινίες-σταθμούς, όπως: "Τα κόκκινα φανάρια", "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο", "Γάμος αλά ελληνικά", "Κορίτσια στον ήλιο" κ.ά.

Στην εικοσάχρονη διαδρομή του στην κινηματογραφική σκηνοθεσία, με είκοσι ταινίες στο ενεργητικό του, αξιώθηκε και καλλιτεχνικές επιτεύξεις, αλλά και λαμπρές όσο και αξιοζήλευτες αναγνωρίσεις μέσα και έξω από τη χώρα μας. Αξιώθηκε να δει, ξανά και ξανά, τις ταινίες του υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ξένης τανίας και για τη "Χρυσή Σφαίρα" των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τον Χόλιγονντ. Τις είδε να συμμετέχουν στις ιστορικές ρετροσπεκτίβες του ελληνικού κινηματογράφον στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και στο Μπομπούρ στο Παρίσι, και να βραβεύονται κατ' επανάληψη, όπως και οι συντελεστές τους, στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Πολλές απ' αυτές τις ταινίες εξακολουθούν να διατηρούν τις αφηγηματικές και τις καλλιτεχνικές αρετές που τις έκαναν δημοφιλείς, κυρίως γιατί περιέχουν μηνύματα ελπίδας και αγάπης για τον καθημερινό άνθρωπο.

Εντούτοις, πιο σημαντικό παραμένει ότι πίσω από τη λάμψη της επιτυχίας βρίσκονται το πρόσωπο και ο χαρακτήρας του ανθρώπου Βασίλη Γεωργιάδη, του προσφυγόπουλου απ' τα Δαρδανέλλια, του αναχωρητή στο αγαπημένο του Ξυλόκαστρο: χαρακτήρας ακέραιος και ασυμβίβαστος- ζεστός, φιλικός, άμεσος, ανοιχτόκαρδος, με το μόνιμο και αφειδώλευτο χαμόγελο για όλους, αλλά, ταυτόχρονα, στη σκιά της κούφιας δημοσιότητας: δείγματα γνήσιας σεμνότητας και μετριοφροσύνης.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μη γίνει αναφορά και στο άλλο σημαντικό έργο πον επιτέλεσε στη διάρκεια της δεκαετίας τον '70, μεταφέροντας στην τηλεόραση, με τρόπους μέχρι σήμερα υποδειγματικούς, τους κλασικούς της νεότερης ελληνικής πεζογραφίας.

Αυτή την τιμητική μαρτνρία καταθέτει η Π.Ε.Κ.Κ. προς τον σημαντικό εκπρόσωπο της περιουσίας τής εθνικής μας κινηματογραφίας.

(από την εισαγωγή του Δημήτρη Χαρίτου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας