*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεραπείαν προσάγοντες

Εισαγωγή στην ποιμαντική διακονία στον χώρο της υγείας

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος ·Αθανάσιος Ν. Παπαθανασίου · Σταύρος Κοφινάς ·Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος · Χρήστος Γιανναράς · Λάμπρος Καμπερίδης ·Ανέστης Γ. Κεσελόπουλος ·Αδαμάντιος Γ. Αυγουστίδης ·Αναστάσιος Σαλαπάτας ·Αντώνιος Αρετάκης ·Tanya W. Spirtos ·Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας · Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα · Αλέξανδρος Παπαδημητρίου · Δανάη Παπαδάτου · Ηλίας Θώδης ·Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ·Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής · Επίσκοπος Μωκισσού Δημήτριος · Γρηγόριος Ναζιανζηνός ·Βασίλειος ο Μέγας ·Ιωάννης ο Χρυσόστομος ·Γρηγόριος ο Νύσσης ·Θεόδωρος ο Στουδίτης
Έκδοση: Ιούνιος 2011 από "Αρμός"
Σελ.:408 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-527-654-2


Θέμα: "Υγεία" "Ποιμαντική θεολογία"

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη, οι διαχρονικές μεταβολές στο περιβάλλον και στην φιλοσοφία της Υγείας, αλλά και οι αλλαγές των σημερινών κοινωνικών συνθηκών, που διαμορφώνουν το πως κατανοούμε τον άνθρωπο και τη φροντίδα του σε δύσκολες περιστάσεις, μας υποχρεώνουν να εξετάσουμε - και ίσως να αναθεωρήσουμε- την ποιμαντική μέριμνα που προσφέρουμε στον άρρωστο.

Επιπλέον, η σύγρονη ιατρική καλείται να αντιμετωπίσει ιατροκοινωνικές καταστάσεις και αλλαγές που αποκαλύπτουν έντονους προβληματισμούς, πολλαπλές δυσκολίες, αλλά και αμέτρητες δυνατότητες.

Ο τόμος αυτός θέτει τις βασικές αρχές για την ποιμαντική διακονία στον χώρο της Υγείας και για την πολυεπιστημονική συνεργασία που απαιτείται μεταξύ όλων των φορέων που φροντίζουν τον άρρωστο.

Θέματα που απασχολούν τον παρόντα τόμο είναι:
- Διακονία και υγεία
- Φιλανθρωπία ή ακτιβισμός;
- Σωματικό και ψυχικό άλγος
- Ίαση και θεραπεία
- Προκλήσεις της βιοηθικής
- Ποιμαντική εκπαίδευση
- Ο ιερέας στο νοσοκομείο
- Ο γιατρός και ο ποιμένας
- Το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης
- Ο καρκίνος και η γυναίκα
- Η άνοια
- Το παιδί που αρρωσταίνει
- Φροντίδα της τρίτης ηλικίας

(2006) Λόγοι αντιρρητικοί κατά εικονομάχων, Ίνδικτος

(2005) Γιατί το πένθος στη ζωή μας; Παραμυθητικός λόγος στην Πουλχερία. Λόγος επιτάφιος στη μητέρα του, Λύχνος

(2003) Επιστολές προς μοναχές, Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου

(1998) Κεφάλαια ασκητικά, Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς

(1990) Το θεϊκό λυχνάρι, Ετοιμασία. Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρέα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας