*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οικονομική κρίση και Ελλάδα


Συγγραφή: · Ben Fine ·Jan Toporowski · Richard D. Wolff · Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου · Βασίλης Δρουκόπουλος · Ιωάννης Σ. Μαραγκός ·Δημήτρης Μυλωνάκης · Μανόλης Γ. Δρεττάκης · Γιώργος Στασινόπουλος · Γεώργιος Αργείτης · Γιώργος Σταθάκης · Θανάσης Μανιάτης · Ανδριάνα Βλάχου ·Γιώργος Λαμπρινίδης · Γιώργος Η. Οικονομάκης · Μαρία Μαρκάκη · Αλέξης Αναστασιάδης · Γιώργος Παπαλεξίου · Θεόδωρος Μαριόλης · Κώστας Παπουλής · Ευάγγελος Νικολαΐδης · Γιώργος Κ. Λιοδάκης · Κωστής Βαΐτσος · Ευκλείδης Τσακαλώτος · Βασίλης Ι. Πεσμαζόγλου · Γιάννης Μηλιός · Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος · Σταύρος Δ. Μαυρουδέας (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ανδριάνα Βλάχου · Νίκος Θεοχάρακης ·Δημήτρης Μυλωνάκης
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:411 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1425-0


Θέμα: "Οικονομία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Οικονομική ιστορία - Ελλάς"

Η Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα αποτελεί ένα συλλογικό τόμο της επιστημονικής Εταιρίας Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ) με επιμέλεια της Ανδριάνας Βλάχου, του Νίκου Θεοχαράκη και του Δημήτρη Μυλωνάκη. Οι συγγραφείς του τόμου αντιπαρατίθενται κριτικά στην ορθόδοξη σχολή σκέψης, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την αδυναμία πρόβλεψης και ερμηνείας της παρούσας διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αναλύουν τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης, τις αιτίες της δημοσιονομικής κρίσης της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την κλαδική διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη σχέση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας με ΟΝΕ και την είσοδο της χώρας στη ζώνη του Ευρώ. Θεωρούν ότι οι εφαρμοσμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ήταν εν μέρει υπεύθυνες για τη δημιουργία της, αδυνατούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από αυτήν. Προτείνουν ερμηνείες της κρίσης και πολιτικές εξόδου από αυτήν που προέρχονται από εναλλακτικές σχολές σκέψης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας