*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο μύθος της Άλκηστης

Και το νεοελληνικό λαϊκό παραμύθι με έμφαση στις παραλλαγές της Θράκης


Συγγραφή: ·Ρίτα Παναγούλη - Τριαρίδου
Έκδοση: 2007 από "Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης"
Σελ.:242 1, ISBN: 960-87471-6-3


Θέμα: "Παραμύθια, Ελληνικά - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ελληνικό δράμα (Τραγωδία) - Ερμηνεία και κριτική" "Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική"

Πρόκειται για μία μυθολογική και παράλληλα φιλολογική μελέτη που αναφέρεται στο τραγικό έργο "Άλκηστης" του Ευριπίδη και στη σχέση του με το Ελληνικό λαϊκό παραμύθι.

Στα μοτίβα που ενσωματώνονται σε αυτό εμπνεόμενα από το αρχαίο μύθο κυρίως στις παραλλαγές της Θράκης η συγγραφέας ερευνά κοινά θέματα όπου η λαϊκή αφήγηση συναντιέται με το δράμα και το δράμα με το παραμύθι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας